Košarka

Pešić pred Poljsku: Imaju iskusne igrače, u situaciji smo kao pred svaku utakmicu

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2022

-

20:30

Pešić pred Poljsku: Imaju iskusne igrače, u situaciji smo kao pred svaku utakmicu
Svetislav Pešić - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašku reprezentaciju Srbije sutra od 21.00 očekuje posldnji meč grupe "D" protiv selekcije Poljske.

"Orlovi" imaj skor 4-0, dok Poljska ima 3-1, te ovaj meč ujedno odlučuje o tome ko će sa prve pozicje dočekati završnicu u Berlinu.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, istakao je da Poljska do sada prikazala odlićnu timsku igru.

"Ništa se bitno nije desilo, znali smo da će ovako da bude. Završava se utakmicom sa Poljskom koja je pokazala timsku igru, vrlo jasan koncept. Na svim pozicijama imaju iskusne igrače. Izvanredno ih vodi trener sa naših prostora. Uspeo je da napravi dobru igru i oni su izgubili jednu utakmicu, ali su se brzo vratili. To je karakteristika ekipa koje imaju karakter i oni su takav tim. Mi smo u situaciji kao i pred svaku utakmicu, jedino što sada na slobodan dan nemamo trening, odnosno imamo trening ali ne utakmicu. Malo taktike, malo kondicija i to je to".

Pešić se osvrnuo i na zdravstveni bilten. Nikola Milutinov treba da upiše prve minute, Nemanja Nedović povredio je list leve noge, dok je Vanja Marinković imao stomačne probleme.

"Što se tiče igrača, nadamo se da će sutra Nikola Milutinov moći da odigra prve minute. Nadam se da će i Vanja Marinković da se priključi ekipi. Videćemo kakva je situacija na treningu. Nedović je povredio list ili deo tog mišića. Nije duboka ruptura, videćemo da li će i koliko odsustvovati. Medicinski štab pravi plan za njegov oporavak. Koliko će to da uspe, videćemo, igra se još mnogo utakmica i nadamo se da će za nas da potraje. Videćemo kakva je situacija sa njim. Svaki dan napredujemo, ali nam s dešavaju ovakve stvari da igrači ispadaju, pa se vraćaju. To remeti ono što smo zamislili, ali to je sve predvidivo bilo kad smo započeli ovo i kad smo znali da će biti 12, a ne 14 igrača koliko je većina trenera tražila", kaže Pešić.

Istakao je i da konstantan izostanak igrača mnogo otežava igru reprezentacije.

"Naravno, bez takvih igrača je vrlo teško da dobiješ i sledeću utakmicu ako ne igraju jednu, ili dve. Timska igra nadoknadi, stisnu se igrači između sebe, odigraju za njega, ali dugoročno gledano, odsustvo takvih igrača kao što je za nas Nikola, Bjelica, Vanja koji je započeo turnir fantastično. Krivo mi je zbog njega, nas kompletne ekipe, ušao je sa mentalitetom pobednika, pokazao je to u dve utakmice i onda se desilo da ispadne. Da ne plačemo i kukamo, ovo je pres konferencija", zaključio je Pešić.

Komentari (0)

Sport