Košarka

Pešić: Bolji smo od Italije, ali moramo to da pokažemo

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2022

-

19:54

Pešić: Bolji smo od Italije, ali moramo to da pokažemo
Svetislav Pešić - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je uoči sutrašnjeg meča osmine finala Evrobasketa protiv Italije da je njegova ekipa kvalitetnija, ali da to mora da pokaže na parketu.

Pešić je zamolio medije da ne šire "lažni optimizam".

"To što vi pišete, i vi se smirite malo, da bi igrači imali mirnoću da se pripreme za zadatke, ne širite lažni optimizam. Radi se o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija, ja sam to već na početku priprema rekao, da je ovo Evropsko prvenstvo i da kad krenu eliminacione utakmice, da je tu sve moguće. Bez obzira, ja mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo. Ovo nije plej-of, ovo je samo jedna utakmica. Videli ste koliko je bilo iznenađenja na Evropskom prvenstvu, da su autsajderi pobeđivali.Smejali ste se nama kada smo izgubili od Belgije u poslednjoj sekundi, a i Španija je takođe izgubila od njih", izjavio je danas Pešić u obraćanju medijima u Berlinu.

Selektor Srbije rekao je da još ne razmišlja o potencijalnom rivalu u četvrtfinalu, Francuskoj, koja je je danas savladala Tursku posle produžetka sa 87:86 i da nije gledao taj meč.

"Ne, ja to ne gledam, to gledaju pomoćnici, asistenti, zato su tu, da gledaju, da analiziraju. Ja nemam potrebu da gledam tu utakmicu, jer kao prvo uopšte ne znam da li ćemo mi protiv njih da igramo. Ja gledam ono što je pred nama", izjavio je Pešić.

Strateg "orlova" nije imao nikakvih novih informacija o stanju beka selekcije Srbije Nemanje Nedovića, koji će se priključiti ekipi u Berlinu posle terapija u Madridu zbog povrede lista.

"Nemamo nikakve konkretnije vesti, on je na terapiji, kad budemo imali vesti, onda ćemo da znamo", poručio je Pešić.

Komentari (0)

Sport