Košarka

Svetislav Pešić: Svi smo razočarani, tužni, ali to je sport

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2022

-

20:54 >> 20:56

Svetislav Pešić: Svi smo razočarani, tužni, ali to je sport
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Srbije Svetislav Pešić sumirao je utiske posle eliminacije "orlova" u osmini finala Evropskog prvenstva.

Srbija je posle pet vezanih pobeda u grupnoj fazi izgubila od Italije u Berlinu 94:86 i tako ostala bez šanse da se bori za medalju. 

Nakon utakmice Pešić je održao konferenciju za medije, gde je čestitao protivniku na plasmanu u četvrtfinale, gde ih čeka Francuska.

"Čestitamo Italijanima, odigrali su izvanredan meč. Kao i uvek, igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dozvoli. Oni su bili sveži, mislim da je pre svega odlučila fizička sprema. Ja ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz pripreme. Ja o tome nisam dosad pričao jer nije bilo potrebno. Kad bih počeo na tu temu, vi biste rekli kako ja tražim opravdanja", rekao je Pešić i dodao:

 
"Mi smo imali puno igrača koji su tokom priprema izgubili kontakt sa timom. Imali smo bolesti, povrede. Kad dođu ovakve utakmice protiv ovakvog protivnika, mi nemamo prava da idemo sa stavom da ćemo sigurno dobiti. Ja i dalje mislim da mi možemo sa svima da igramo vrhunski kad smo u dobrom fizičkom stanju. Bilo je tu dosta dobrih utakmica. Nemam želju da umanjujem pobedu Italije, ali za takvu jednu utakmicu moraš da budeš u boljem fizičkom stanju".

Selektor se potom osvrnuo na prošlogodišnji meč kvalifikacija za Olimpijske igre, kada je Srbija takođe pognute glave napustila teren posle utakmice sa Italijom.

"Nije bila ista utakmica. Da bi se napravio jedan kontinuitet u igri, potreban je kontinuitet u odbrani. Mi nismo bili na našem nivou kao u ranijim mečevima. Oni su podigli samopouzdanje i bilo nam je dosta teško. Naša igra se ne svodi na odbranu samo, ali to nam je baza za napad. Izgubili smo strpljenje, samopouzdanje. Ali ne postoji nikad samo jedan razlog zašto se izgubila utakmica. Odlučuje tu više stvari, mora to da se izanalizira. Moramo da vidimo šta smo dobro uradili, a šta nismo. Svi smo razočarani, tužni, ali to je sport. Ekipa je bila izvanredna, ja sam im čestitao. Večeras nismo pobedili, ali ja verujem u te momke, pokazali su izvanredan odnos prema nacionalnom dresu".

Komentari (0)

Sport