Košarka

Partizan srušio Barselonu: Prva pobeda crno-belih u Španiji

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2022

-

22:02

Partizan srušio Barselonu: Prva pobeda crno-belih u Španiji
KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Španiji. Nakon ubedljivih poraza od Huventuda i Fuenlabrade, savladana je Barselona rezultatom 81:75.

Tim Željka Obradovića je na poluvremenu bio šest poena u zaostatku. Španski velikan je vodio 40:34, ali su Beograđani u nastavku režilirali preokret i došli do važnog trijumfa, koji će im definitivno značiti na psihološkom planu, ukoliko uzmemo u obzir slabo izdanje koje su do sada prikazali u Španiji. 

Domaćin je nakon uvodnih 10 minuta imao minimalnu prednost (19:18), da bi do kraja poluvremena poveo 40:34. Mali predah prijao je Beograđanima, koji su se pokazali u boljem svetlu u trećoj četvrtini. 

Barselona je na ulasku u poslednju deonicu ponovo imala blagu prednost (62:61). Partizan je od tog trenutka podigao tempo, zatvorio prilaze košu i uz odličnu realizaciju u napadu dobio četvrtu četvrtinu (20:13), a samim tim i meč.

Listu Partizanovih strelaca predvodio je Lesor sa 19 poena dok su po 11 ubacili Naneli i Koprivica. Panter i Petrović su dodali po osam.

Na drugoj strani istakli su se Kaisedo i Kjurik sa 16, odnosno 13 poena.

Crno-beli će odigrati još jedan meč u Španiji i to u sredu protiv Manrese.

Komentari (0)

Sport