Košarka

Francuzi probudili Italijane iz sna, u polufinalu sa boljim iz duela Slovenija - Poljska

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2022

-

19:30

Francuzi probudili Italijane iz sna, u polufinalu sa boljim iz duela Slovenija - Poljska
Francuzi probudili Italijane iz sna, u polufinalu sa boljim iz duela Slovenija - Poljska - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michael Sohn)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je Italiju 93:85 u četvrtini finala Eurobasketa.

Na taj nači, "trikolori" su sprečili drugo uzastopno iznenađenje tima Đanmarka Poceka, budući da je Italija u prethodnoj fazi eliminasala velikog favorita, Srbiju.

Što se ovog meča tiče, pomalo je i podsećao na duel Italije i "orlova".

U početku duela Francuska je bila dominantniji tim, ostavrila je početnu prednost, ali im selekcija sa Apeninskog poluostrva nije dozvolila da se "odlepe".

Držali su rezultatski priključak taman toliko da jedna njihova serija može da preokrene meč. To je i usledilo.

Serijom 17:3 pred kraj treće deonice uspeli su da povedu i ugroze Francusku koja nije imala adekvatan odgovor na brzu košarku Italijana.

Ipak, selelcija Đanmarka Poceka nije ostvarila nedostižnu razliku, te se Francuska u režiji Ertela i Tarpija vratila u duel.

Pomenuti Ertel je pet sekundi pred kraj postigao koš koji je susret odveo u produžetak.

U dodatnih pet minuta Francuska je opravdala titulu olimpijskog viceprvaka. Sigurnom i mirnom igrom pronalazili su dobra rešenja i na kraju uspeli da se plasiraju u polufinale u kome će se sastati sa boljim iz duela Slovenija - Poljska (20.30).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tomas Ertel sa 20 poena, dok su Rudi Gober i Evan Furnije dodali 19, odnosno 17.

Na drugoj strani, Italiju su predvodili Simone Fontekijo i  Marko Spiso sa 21 poenom, a iskusni Luiđi Datome ubacio je 12. 

Komentari (0)

Sport