Košarka

Senzacija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva: Poljska eliminasala Sloveniju

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2022

-

22:30 >> 22:39

Senzacija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva: Poljska eliminasala Sloveniju
TanjugAP Photo/Michael Sohn, Pool - Copyright TanjugAP Photo/Michael Sohn, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Košarkša reprezentacija Poljske je nakon drame uz dosta preokreta došla do velike senzacije u četvrtfinalu pobedivši selekciju Slovenije sa 90:87 (29:26, 29:13, 6:24, 26:24) i obezbedila plasman u polufinale.

U prvoj četvrtini se igralo poprilično efikasno i neizvesno, ali je ona ipak pripala Miličićevim izabranicima, koji su samo nagovestili nastavak.

U drugom periodu Poljska je bila podjednako efikasna kao i u prvom, pošto je ponovo postigla 29 poena, ali je primila samo 13 i na poluvremenu je rezultat bio 58:39.

Međutim, treća deonica je mogla biti ključna za konačan ishod meča, ali na sreću za jedne, a na nesreću za druge, nije! Izašli su Slovenci sa neverovatnom energijom i apsolutno slomili protivnika, koji je uspavano gledao borbu Luke Dončića i Gorana Dragića, ali pre svega Jake Blažiča koji je u nekoliko navrata između dvojice protivničkih igrača izlazio kao uspešniji. Ništa nije polazilo za rukom Poljacima koji su u nekoliko situacija bili ishitreni i suludo trošili napade, te su četvrtinu završili sa postignutih šest poena, svega tri iz igre, uz primljenih 24.

 

 

Ipak, pokazali su zube Poljaci u poslednjoj četvrtini i to im se isplatilo. Slovenci su se odvojili na pet poena razlike, ali se Sloter postarao da uvede meč u neizvesnu završnicu. Ipak, heroj Poljaka na kraju meča bio je kapiten Mateuš Ponitka koji je pravovremenim šutevima i sjajnom defanzivom uveo svoj tim u polufinale.

Problem za Sekulićevu ekipu bilo je i isključenje Luke Dončića na nešto više od tri minuta do kraja meča, kada je Goran Dragić preuzeo odgovornost na sebe, ali nije uspeo da obezbedi trijumf.

Najbolji igrač na meču bio je upravo pomenuti Ponitka koji je postigao 26 poena, zabeležio 15 skokova i upisao deset asistencija. Sa druge strane, u redovima Slovenaca najistaknutiji bio je Vlatko Čančar sa 21 postignutim poenom.

U polufinalu Poljska će se sastati sa selekcijom Francuske, koja je eliminisala Italiju sa 93:85.

Sastavi:

Slovenija: Čančar 21, Dončić 14, Blažič 13, Dragić 17, Tobi 8, Prepelič 9, Murić 5, Nikolić, Samar

Poljska: Ponitka 26, Sokolovski 16, Ziskovski 14, Balcerovski 11, Sloter 16, Sel 4, Dzijeva 3, Olejničak, Mičalak, Garbaš

Komentari (0)

Sport