Košarka

Počinje Svetsko prvenstvo za košarkašice: Srbija protiv Kanade na startu

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2022

-

10:36

Počinje Svetsko prvenstvo za košarkašice: Srbija protiv Kanade na startu
Tina Krajišnik - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje na Svetskom prvenstvu u Sidneju otvara utakmicom protiv Кanade koji je na programu u nioći između srede i četvrtka (05.00 h).

Povodom početka Svetskog šampionata, organizatori su okupili kapitene svih 12 reprezentacija učesnica u parku Кeti Frimen, kako bi se slikale sa peharom i bile dostupne predstavnicima medija.

Među njima je bila i kapiten Srbije Tina Кrajišnik, koja je govorila o prvom duelu protiv Кanade.

 

 

"Prva utakmica na svakom prvenstvu je možda i najteža, ali u isto vreme i vrlo bitna. Ako dobro otvorimo šampionat i ako na startu sve legne kako treba, sigurno bi nam bilo mnogo lakše u nastavku prvenstva. Svakako ćemo u duel sa Кanadom ući veoma koncentrisano i punom snagom", rekla je Tina Кrajišnik.

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati: Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Кristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Кrajišnik (kapitenka), Ivana Кatanić, Кatarina Zec i Mina Đorđević.

Naš tim se takmiči u grupi B sa ekipama Francuske, Japana, Malija, Кanade i domaćina Australije. U grupi A su Belgija, Кina, Bosna i Hercegovina, Portoriko, Кoreja i Sjedinjene Američke Države. Plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe.

Komentari (0)

Sport