Košarka

Ertel prevario Savez Francuske i potpisao za Zenit

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2022

-

16:31

Ertel prevario Savez Francuske i potpisao za Zenit
Tomas Ertel - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Tomas Ertel (33) oglušio se na upozerenja košarkaškog Saveza Francuske i potpisao ugovor sa Zenitom.

Iskusni plejmejker je još letos trebao da pojača tim iz Sankt Peterburga, ali bi u tom slučaju propustio Evropsko prvenstvo, zbog ultimatuma Saveza - "Ko bude igrao u Rusiji ili Belorusiji, biće odstranjen iz reprezentacije `trikolora`."

Francuski košarkaši su morali čak i da potpišu izjavu, prema kojoj su se obavezali da neće igrati u ovim državama, sve dok traju ratni sukobi na teritoriji Ukrajine.  Međutim, Ertel je na kraju "pogazio" dogovor i potpisao ugovor sa ruskim timom na jednu sezonu uz opciju produženja na još godinu dana.

Ovo praktično znači da ga nećemo gledati više u nacionalnom dresu, a u narednom periodu će preskočiti kvalifikacije za Mundobasket, Svetsko prvenstvo 2023. godine i Olimpijske igre u Parizu 2024.

Ertel će u Rusiji sarađivati sa Ćavijem Paskvalom, a zbog sankcija FIBE, neće nastupati ni u Evroligi, prvi put posle punih 10 godina.

"Želimo da poželimo dobrodošlicu Ertelu u naš klub. On je sjajan igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe. Verujemo da će nam mnogo pomoći da ispunimo naše ciljeve ove sezone", rekao je španski trener.

Zenit je tokom leta poprilično izmenio roster, a košarkaši koji će naredne sezone predstavljati ruski tim su: Vitali Fridzon, Kejleb Houmslej, Sergej Karacev, Artem Klimenko, Dmitri Kulagin, Ričard Solomon, Džo Tomason, Trej Tompkins, Sergej Toropov, Igor Volkin, Tomas Vimbuš, Denis Zakarov i kapiten Andrej Zubkov.

 

Komentari (0)

Sport