Košarka

Crvena zvezda slavila protiv Peristerija uz dosta sreće

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2022

-

19:01 >> 19:02

Crvena zvezda slavila protiv Peristerija uz dosta sreće
Crvena zvezda slavila protiv Peristerija uz dosta sreće - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su danas na Kipru savladali ekipu Peristerija sa 73:72 (21:16, 17:15, 21:22, 14:19). Bila je ovo treća uzastopna pobeda beogradskog tima na pripremama, a prva na turniru u Nikoziji.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini ostvarili prednost od pet poena što je bilo veoma značajno za dalji tok meča. U drugoj deonici Zvezda je nastavila u istom ritmu i do poluvremena stekla prednost od sedam poena u odnosu na protivnika.

Treći period bio je veoma izjednačen, ali je pripao Peristeriju, koji je pred završnu četvrtinu smanjio zaostatak na šest poena. U nekoliko navrata je grčki tim uspevao da se približi crveno-belima, koji su upravo u tim momentima pogađali za tri poena i ponovo se odvajali. Peristeri je u mogao da bude mnogo uspešniji u trećoj četvrtini, ali je Ben Bentil ubacio tri trojke za redom i tako držao svoj tim na sigurnoj razlici.

U poslednjoj deonici je delovalo da će sve biti rutinski za Zvezdu, ali je Džejlen Adams uz par nespretnih poteza omogućio protivniku da se približi i uvede utakmicu u neizvesnu završnicu.

Prava drama nastala je u poslednjem minutu kada je Luka Mitrović pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, te je Peristeri imao napad za pobedu. Međutim, na sreću Crvene zvezde, grčki tim nije uspeo da poentira i na kraju su crveno-beli slavili uz dosta sreće.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Ognjen Dobrić sa 16 postignutih poena, dok u redovima Peristerija najraspoloženiji bio Fransisko sa 14 poena.

Naredni meč Zvezda će odigrati sutra protiv Olimpijakosa.

Crvena zvezda: Holand, Lazarević 4, Adams 15, Mitrović 6, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 16, Ivanović 12, Ivić, Marković, Kuzmić, Bentil 12

Peristeri: Džuston 11, Bilan 6, Fransisko 14, Moraitis 6, Radanov 10, Denmon 8, Kaselakis 10, Dejvis 4, Stavrokopulos

Komentari (0)

Sport