Košarka

Dončić i Marjanović dobili novog trenera: Džejson Kid na klupi Dalasa

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2021

-

21:36

Dončić i Marjanović dobili novog trenera: Džejson Kid na klupi Dalasa
Tanjug/Lynne Sladky - Copyright Tanjug/Lynne Sladky

veličina teksta

Aa Aa

Dalas se posle 13 godina saradnje rastao sa trenerom Rikom Karlajom, a umesti njega angažovao je Džejsona Kida, bivšeg plejmejkera i jednog od najboljih asitenata u istoriji NBA lige. Posle dolaska Dirka Novickog na mesto specijalnog savetnika, Maveriksi su i šefa stručnog štaba odabrali iz svoje šampionske petorke iz 2011 godine.

 Džejson Kid već godinama unazad pokušava da se dokaže u trenerskom svetu, ali za sada nije bio toliko uspešan. Ambiciozno je preuzeo Bruklin u sezoni 2013/14, a potom četiri sezone vodio Milvoki, da bi poslednje dve sezone bio pomoćnik u L.A. Lejkersima.

 

 

Jedan od najboljih plejmejkera svih vremena je karijeru počeo upravo u Dalasu, nosio je njih dres u dva navrata i bio šampion s njima 2011. godine, a pamtimo ga i u dresu Finiksa, Netsa, pa i Njujorka na kraju karijere.

Sada je vreme za novi izazov, pa ćemo videti kako će uspeti da izvuče još više iz zvezde franšize Luke Dončića, ali i iz našeg Bobana Marjanovića koji će i narednu sezonu sigurno nositi dres kluba iz Teksasa.

Dalasu ostaje još da reši pitanje generalnog menadžera, a to će biti Majkl Finli ili Deni Ejndž.

Komentari (0)

Sport