Košarka

Košarkaši Partizana četvrti na VTB Superkupu u Moskvi

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2022

-

18:02

Košarkaši Partizana četvrti na VTB Superkupu u Moskvi
KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški klub Partizan osvojio je četvrto mesto na VTB Superkupu u Moksvi. Crno-beli su u utakmici za treću poziciju izgubili od Uniksa.

Rezultat je bio 83:77 (22:23, 17:20, 21:19, 23:15) u korist ruskog kluba.

Strašnu partiju odigrao je Nenad Dimitrijević, koji je vodio Uniks do pobede sa 30 poena, uz odličan šut iz igre 11 od 14.

Najefikasniji u timu Partizana bili su Uroš Trifunović i Joanis Papapetru sa po 12 poena, 11 je postigao Kevin Panter, a 10 Džejms Naneli.

Partizanovi košarkaši su bili u igri celu utakmicu. Uniks je imao prednost tokom cele prve deonice, osim na njenom samom kraju, kada su crno-beli i prvi put poveli.

Tokom druge četvrtine Partizan je uvećavao prednost, koja je iznosila i plus devet, da bi sa četiri poena razlike otišao na poluvreme.

Sredinom treće deonice utakmica je ušla u egal. Uniks je na samom kraju uspeo da stigne do pet poena prednosti, ali je Joanis Papapetru minut pre kraja pogodio trojku.

Ipak, Dimitrijević je položio za plus četiri i tada je bilo jasno da će Partizan poražen otići iz Moskve.

Partizan je na VTB Superkupu u Moskvi odigrao tri utakmice. Prvo je pobedio Lokomotivu u grupnoj fazi, da bi bio poražen od Zenita, pa je sa druge pozicije na tabeli otišao u duel za treće mesto. Tu je izgubio od Uniksa.

Na Superkupu VTB učestvovala je i Mega, koja je zabeležila sva tri poraza i na kraju je zauzela poslednje, šesto mesto.

Finale VTB Superkupa od 18 i 30 igraće Zenit Sankt Peterburg i CSKA Moskva.

Komentari (0)

Sport