Košarka

Stigao novi presek FIBA rang liste: Španija "preti" Amerikancima, Srbija i dalje šesta

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2022

-

14:48

Stigao novi presek FIBA rang liste: Španija "preti" Amerikancima, Srbija i dalje šesta
Stigao novi presek FIBA rang liste: Španija "preti" Amerikancima, Srbija i dalje šesta - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michael Sohn)

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je novu rang listu, u kojoj je reprezentacija Španije smanjila zaostatak za vodećim Sjedinjenim Američkim Državama i mogla bi uskoro da napravi istorijski skok na prvo mesto.

Amerikanci nikada nisu bili ispod prve pozicije FIBA rang liste, a ta slika može da se promeni već tokom kvalifikacionih prozora za Svetsko prvenstvo. Naime, posle osvajanja Mundobasketa i Evropskog prvenstva, “crvena furija“ je smanjila razliku u odnosu na SAD na samo 1,8 bodova.

Amerikanci imaju 760,7 bodova, dok su Španci “skočili“ na 758,9 i priliku da naprave prevrat na vrhu imaće u narednim mesecima, kada se budu nastavile kvalifikacije za Munobasket, koji je na programu sledeće godine od 25. avgusta do 10. septembra.

Što se Srbije tiče, ona je zadržala šesto mesto sa 711,5 bodova. Od ostalih država, Argentina je skočila za tri mesta i sada je četvrta, Francuska je pala za jednu poziciju i sada je peta, a Slovenija je posle neuspeha da odbrani evropski tron, nazadovala dva mesta i sada je sedma na FIBA listi.

U prilogu ispod pogledajte ostatak liste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

 

 

Komentari (0)

Sport