Košarka

Embid dobija treći pasoš: Kamerunac aplicirao za američko državljanstvo

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2022

-

12:47

Embid dobija treći pasoš: Kamerunac aplicirao za američko državljanstvo
Džoel Embid - Copyright Heather Khalifa/The Philadelphia Inquirer via AP

veličina teksta

Aa Aa

Posle dobijanja francuskog državljanstva, jedan od najboljih košarkaša današnjice Džoel Embid aplicirao je ovog meseca i za američke papire.

Kamerunac je kao tinejdžer, pre 12 godina stigao u Sjedinjene Američke Države, gde je završio srednju školu, a potom preko Univerziteta Kanzas, došao do NBA lige. U dresu Filadelfije napravio je prve košarkaške korake, a posle osam sezona u ovom timu Embid je rešio da postane Amerikanac.

Kao glavnu ulogu u tom procesu, prema rečima iskusnog centra, imao je njegov prvi sin koji se pre dve godine rodio na američkom tlu.

“Moj sin je Amerikanac. Živim ovde, blagoslov je biti Amerikanac, pa zašto da ne?“, rekao je Embid.

Embid nikada nije igrao za kamerunsku reprezentaciju, a posle dobijanja francuskih papira ovog leta, sportskim svetom kruži priča da će NBA zvezda možda obući i dres “trikolora“ za predstojeće izazove na Mundobasketu i Olimpijskim igrama.

Međutim, ukoliko dobije državljanstvo SAD-a, time će steći pravo da zaigra za čuveni “Drim-tim“, a to može da se desi već naredne godine na Svetskom prvenstvu, koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra.

Nova sezona NBA lige počinje 18. oktobra, uz podsećanje da najbolju košarku na svetu možete i ove godine gledati na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport