Košarka

Cedevita ubedljiva: Nadigran i Split

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2022

-

19:06

Cedevita ubedljiva: Nadigran i Split
Cedevita ubedljiva: Nadigran i Split - Copyright AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Cedevite nadigrali su Split 95:77 u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

Kao i u meču protiv Borca, trojke su ile glavno oružje gostiju iz Ljubljane i tokom čitavog toka meča držali su preko 50% uspešnosti u ovom parametru. Na sve to, imali su veliku dominaciju na skoku, gde su imali 15 uhvaćenih lopti više od rivala, a sve to doprinelo je zaista ubedljivom trijumfu.

On se ni u jednom momentu nije ni dovodio u pitanje. Od početka je Cedevita Olimpija počela da diktira ritam i negde sredinom druge četvrtine uspela je da prelomi meč i da ode na dvocifrenu prednost ispod koje se zatim uopšte nije ni spuštala.

Najveća prednost koju su "Zmajevi" imali je +23, ali je do kraja tim iz Dalmacije uspeo da koliko-toliko ublaži vrlo ubedljiv poraz.

Najefikasniji igrač u ekipi Cedevita Olimpije bio je očekivano Jogi Ferel sa 21 poen uz po četiri skoka i asistencije, a četiri poena manje imao je Džošua Adams sa 17 poena. Dvocifren je bio još Amar Alibegović koji je dobacio do 12 poena.

U timu Splita, Tajrel Nelson je bio daleko ispred svih sa 20 poena, pratio ga je Dominik Mavra sa 16 poena, dok je Šenon Šorter ubacio 15 poena. Svi ostali nisu mogli da dobiju čak ni prelaznu ocenu.

AdmiralBet ABA liga, 2. kolo

Petak

Split - Cedevita 77:95 

Subota

Borac - FMP 19.00 Arena sport 7

Nedelja

Mega - Igokea Arena sport 10
Studentski centar - Cibona Arena sport 9
Mornar - Zadar Arena sport 2

Ponedeljak

MZT - Partizan Arena 1 Premium
Crvena zvezda - Budućnost Arena 1 Premium

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport