Košarka

Partizan porazom počeo sezonu u Evroligi: Alba dominirala u Berlinu

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2022

-

21:58 >> 22:20

Partizan porazom počeo sezonu u Evroligi: Alba dominirala u Berlinu
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana izgubili su u prvom kolu Evrolige od Albe u Berlinu 100:84 (33:18, 28:15, 16:16, 23:23).

Crno-beli su nakon osam godina zaigrali u elitnom takmičenju, ali se nisu proslavili na novom “debiju“. Četvorostruki uzastopni učesnik Evrolige je od starta zagospodario terenom i zahvaljujući odličnoj timskoj igri i dobrim procentima šuta stekao veliku prednost koju je uspeo da sačuva do kraja utakmice.

Alba je bila naročito dominantna u prvom poluvremenu, kada je u jednom trenutku imala i +26 (46:20). Beograđani nikako nisu uspeli da se konsoliduju u napadu, a komunikacija u odbraniji je bila naročito loša. 

Međutim, početkom drugog poluvremena sreća je napustila domaćina, a posle dobre igre Anđušića i Egzuma, crno-beli su sredinom treće deonice prišli na -10 (64:54). 

Iako je sve mirisalo na preokret, Alba je ponovo počela da pogađa sa distance, pa je prednost i dalje bila velika pred početak odlučujuče četvrtine. U poslednjih deset minuta igrao se koš za koš, Panter i Ledej su se probudili, ali kasno. Partizan nije uspeo da anulira lošu igru iz prvog poluvremena, pa su tako upisali prvi poraz u sezoni na evro sceni.

Najefkasniji u taboru Partizana bio je Egzum sa 22 poena, Anđušić je dodao 14, dok su Panter i Ledej postigli po 13. Na drugoj strani istagao se Blat sa 16, a pomogao mu je i Sikma sa 15 poena.

 

Kraj treće četvrtine Alba vodi 77:61

Treća četvrtina 16:18

Partizan je sa -26, uspeo da smanji razliku na -10 (64:54) sredinom ove četvrtine. Raspucali su se Panter, i Egzum i taman kada se činilo da je na pomolu preokret, Alba je pogodila nekoliko trojki pa je prednost i dalje velika. Crno-beli imaju još deset minuta nade.

Druga četvrtina: 28:25

Alba je nakon ubedljive prve četvrtine, nastavila da zatrpava koš Beograđana. Na krilima Procide stekla je i +26 (46:20) sredinom druge deonice, a da se prednost dodatno ne poveća, pobrinuo se Danilo Anđušić, koji je, za sada, stopostotan iz igre (12p, 2/2 za dva, 2/2 za tri, 2/2 bacanja). On je iz Egzuma (13p) jedini raspoložen za sada. Panter je postigao samo pet poena, dok su po jedan manje upisali Lesor i Ledej. Alba se sa druge strane oslanja mnogo više na timsku igru, niko se konkretno ne ističe, a u listu strelaca upisao se gotovo kompletan tim. Nemačka ekipa iz igre ima odlične brojke - 16/21 za dva, 7/15 za tri, dok su sa linije slobodnih bacanja nepogrešivi 8/8. Crno-beli se ne oslanjaju na šut sa distance 4/19, već uglavnom iz reketa pokušavaju da dođu do poena 13/24.

Prva četvrtina: 33:18

Loš početak crno-belih u Evroligi. Nemački tim je od starta zaigrao furiozno i već nakon uvodnih 10 minuta stekao 15 poena prednosti. Koliko je domaća ekipa dominantna i organizovana, dovoljno govori podatak da se čak osam košarkaša upisalo u listu strelaca. Uz to, odlično ih služi šut za tri poena (6/11). U skokovima su duplo bolji (12-6), kao i asistencijama (12-5). Sa druge strane, Beograđani se muče sa distance (2/6) i da nije Egzuma, jedinog raspoloženog sa 11 poena, pitanje koja bi razlika bila...

Beogradski klub je posle osam godina pauze ponovo u elitnom rangu, gde će na startu takmičenja igrati protiv ekipe koja već četiri sezone zaredom nastupa u Evroligi.

Crno-beli su u Nemačku otputovali bez Gregora Glasa, koji radi po specijalnom programu u Beogradu. Aleksa Avramović i Alen Smailagić su i dalje van stroja zbog povreda, a dobra vest je što se u Berlinu nalazi Jam Madar, koji je propustio meč sa Cibonom u Admiralbet ABA ligi.

Komentari (0)

Sport