Košarka

Problem za Šarlot: Lamelo Bol povredio skočni zglob

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2022

-

16:48

Problem za Šarlot: Lamelo Bol povredio skočni zglob
Lamelo Bol - Copyright AP Photo/Jacob Kupferman

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji košarkaš Šarlota Lamelo Bol povredio se na pripremnoj utakmici protiv Vašingtona (107-116).

Plejmejker Hornetsa povredio je skočni zglob u trećoj četvrtini, kada je prilikom ulaska u reket Vizardsa, stao na nogu Entonija Gila. Bol je nakon "sudara" sa protivničkim igračem, morao ranije u svlačionicu, a prema prvim informacijama lekara povreda nije ozbiljnije prirode.

Ipak, ukoliko magnentna rezonanca pokaže suprotno, to bi bio ozbiljan udarac za ekipu iz Severne Karoline, budući da je Lamelo Bol jedan od najboljih mladih prospekta NBA lige, koji je prethodne dve sezone sa velikim uspehom obavljao posao glavnog organizatora igre Hornetsa.

Pored Bola, loše veče u Šarlotu imao je i novi član Vašingtona Kristaps Porzingis, koji je takođe napustio meč ranije zbog povrede zgloba.

Porzingis je u prestonicu stigao ovog leta iz Dalasa, gde se nije proslavio u prošlosti, upravo zbog problema sa povredama, koje će prema svemu sudeći, pratiti Letonca i u novom klubu.

Nova NBA sezona počinje u noći između 18. i 19. oktobra, a sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu pratite na kanalima TV Arene sport.

Komentari (0)

Sport