Košarka

Poraz Zvezde od Panatinaikosa posle velike drame u Pioniru, Radonjić "sačuvao" posao

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2022

-

21:19

Poraz Zvezde od Panatinaikosa posle velike drame u Pioniru, Radonjić "sačuvao" posao
Poraz Zvezde od Panatinaikosa posle velike drame u Pioniru, Radonjić "sačuvao" posao - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Panatinaikosa 77:75 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20) u okviru drugog kola Evrolige. Meč je prelomila serija "zelenih" 7:0 u poslednja tri minuta utakmice.

Pre početka meča, domaći navijači su gromoglasnim aplauzom pozdravili bivšeg trenera Zvezde, Dejana Radonjića, koji je sa ekipom osvojio 15 trofeja u dva mandata, a koji sada predvodi tim iz Atine.

Prva deonica je bila kao iz snova za crveno-bele. Zaustavili su centarski tandem Panatinaikosa Papajanis - Gudaitis, a u napadu su pronalazili sjajna rešenja i sve je funkcionisalo kako treba.

Drugi period doneo je mnogo raspoloženiji PAO, izgledalo je kao da su timovi zamenili uloge. Grčka ekipa je kontrolisala tok utakmice i uspela da ostvari prednost od četiri razlike pred odlazak na poluvreme.

Treći kvartal započeo je u istom ritmu u kom je završen drugi, a onda je Ben Bentil snažnim prodorm postigao koš uz faul, tako probudivši navijače u hali koji su kasnije predvodili domaći tim do vođstva.

U odlučujući deo utakmice Zvezda je ušla bolje, Lazić je pogodio za tri poena, Dobrić je snažno zakucao i tako doneo crveno-belima blagu prednost. Posle toga Martin je postigao sjajno polaganje uz faul, pogodio bacanje i obezbedio ekipi sa Malog Kalemegdana +5.

Sastav Panatinaikosa u igri je održavao Gudaitis koji je pravio velike probleme u finišu meča i Martinu i Bentilu. Dva bacanja posle toga pogodio je Vilijams i tako izjendnačio na 73:73 pred poslednji minut meča.

Veliku grešku napravio je Ivanović, dodao je loptu pravo u ruke Ponitke koji je lagano položio na drugoj strani. Zatim je Bentil bio polovičan sa linije penala, a Zvezda je rešila da pravi faul i poslala je na liniju penala Parisa Lija.

Li je oba puta bio precizan, a PAO je napravio faul nad Dobrićem. Srpski as pogodio je prvo, namerno promašio drugo bacanje, ali centri Zvezde nisu uspeli da dođu do ofanzivnog skoka.

Najefikasniji u redovima ekipe Dejana Radonjića bio je Grigonis sa 17 poena, Gudaitis je upisao 12, a Ponitka deset.

U poraženom sastavu domaćina bolji od ostalih bio je Ben Bentil sa 17, dok je Hasan Martin dodao 12 poena.

Uživo, Crvena zvezda - Panatinaikos

Kraj utakmice

40' Pobeda Panatinaikosa 77:75.

40' Faul nad Dobrićem napravio je Endruz, moraće Srbin da promaši namerno drugo bacanje. 74:77

40' Bacanja će izvesti Paris Li. Pogodio je oba penala i doneop prednost od tri razlike.

40'promašio je Ben prvo bacanje, precizniji drugi put, Zvezda će morati da pravi faul i nada se promašenim penalima Panatinaikosa.

40' Fauliran Bentil! Imaće dva slobodna bacanja za izjednačenje...

40' Neverovatna greška Ivanovića! Njegovo dodavanje presekao je Ponitkla koji na drugoj strani položio loptu u koš i možda rešio utakmicu. 73:75.

39' Derik Vilijams sa dva slobodna bacanja donosi izjednačenje svojoj ekipi pred poslednji minut. 73.73.

38' Gudaitis poistiže 2+1 i uvodu meč u neiozvesnu završnicu. 73:71.

37' Još jednom Martin! Centar ekipe Vladimira Jovanovića je treći put postigao koš uzt faul i zaista igra fenomenalnu utakmicu. 71:66.

35' Odlična Zvezda, tajm-aut Radonjić! Probudili su se crveno-beli u poslednjoj deonici, trojku je postigao Lazić, a onda je snažno u kontri zakucao Dobrić! 68:63.

 32' Ser9ija sjajnog Ponitke. Čovek koji je do pre nekoliko nedelja trebalo da igra za Ređo Emiliju sada sam vuče PAO ka potencijalnoj prvoj pobedi u Evroligi. 58:61

Kraj treće četvrtine

30' Rezultatska klackalica u pioniru, samo poen prednosti za Panatinaikos pred poslednju deonicu.

27' Snažni Ben Bentil! Pogodio za dva poena uz faul Vilijamsa i tako probudio publiku u Pioniru i vratio Zvezdi vođstvo. 51:50.

25' Siguran početak drugog poluvremena za obe ekipe. Crveno-beli za sada ne uspevaju da smanje prednost rivala. 45:49

Poluvreme

20' Ponovo se ekipa iz Atine vratila u igru, a uspeli su i da povedu 42:38.

17' Serija Zvezde 6:0. Adams je prvo u kontri "promešao" odbranu grčke ekipe, a zatim je Ivanović pogodio trojku posle sjajnog bloka Mitrovića.

15' Vratio se PAO u potpunosti u igru, pronalaze jednostavna rešenja u napadu i postižu lake poene. 28:29.

Kraj prve četvrtine

10' Kraj prve deonice. Održala je ekipa sa Malog kalemgdana prednost, vode 24:18.

9' Najveća prednost Zvezde do sada, +6. Sjajnu odbranu igraju crveno-beli, zatvaraju reket i osiguravaju defanziovni skok. Adams kontroliše tempo igre i u kontranapadima upošljava svoje saigrače.

 

 

6' Koš-faul Luke Mitrovića, sjajno igra centar Crvene zvezde, upisao je već pet poena i pet skokova.

5' Mini serija Edrua Endruzja, vezao je šest poena, ali je vođstvo Zvezdi vratio Ognjen Dobrić, a potom je snažno preko Gudaitisa zakucao Luka Mitrović.

3' Duel za Zvezdu trojkama su otvorili Bentil, Holand i Lazić, a Bentil je dodao i dva laka poena, 11:6.

2' Utakmicu je poenima otvorio Jorgos Papajanis pogotkom sa poludistance, na drugoj strani Luka Mitrović je napravio faul u napadu.

Početak utakmice

 

 

Pre početka meča, domaći navijači su gromoglasnim aplauzom pozdravili bivšeg trenera Zvezde, Dejana Radonjića, koji je sa ekipom osvojio 15 trofeja u dva mandata, a koji sada predvodi tim iz Atine.

 

 

Ekipa sa Malog Kalemegdana nalazi se u dobroj formi, dok je ekipa iz Atine poprilično loše započela sezonu.

U finalu Superkupa Grčke poraženi su od najvećeg rivala Olimpijakosa, zatim je u prvoj rundi Evrolige usledio poraz od Real Madrida,  a pre četiri dana izabranike Dejana Radonjića iznenadio je Aris (69:65). U toj utakmici, "zeleni" su u prvom poluvremenu postigli samo 20 poena.

Prema predikcijama portala "BasketNews", pomenuti crnogorski stručnjak prvi će ostati bez posla u Evroligi, a čini se da ukoliko i danas zabeleži neuspeh, te predikcije bi ubrzo mogle da postanu realnost.

Ono što raduje navijače crveno-belih jeste sve bolja igra pulena Vladimira Jovanovića koji napreduju iz meča u meč. Danas u sastavu neće biti Nemanje Nedovića, Stefana Markovića i novopridošlog Luke Vildoze.

Pre duela sa grčkim velikanom, Vladimir Jovanović je istakao:

"Mi se spremamo maksimalno, koliko smo imali vremena za oporavak, trening. Znamo Panatiniakos, šta igraju, znam da je to skup odličnih igrača i da oni, kao i mi, imaju problem sa povredama, ali da su napravljeni da prave dobre rezultate. U seriji su od dva poraza, ali to može da bude i jedna stvar koja može da im ide na ruku, u smislu motivacije i reakcije. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, da odigramo sa velikom energijom i da pružimo svoj maksimum".

Evroliga, 2. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Panatinaikos 19.00

Monako - Efes 19.00

Barselona - Real Madrid 20.30

Virtus - Bajern 20.30

Petak

Fenerbahče - Makabi 20.00

Olimpijakos - Žalgiris 20.00

Baskonija - Partizan 20.30

Olimpija Milano - Alba 20.30

Valensija - Asvel

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport