Košarka

Srbija-Francuska finale EP (uživo): Kraj, Srbija je osvojila zlato

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2021

-

20:51 >> 22:41

Srbija-Francuska finale EP (uživo): Kraj, Srbija je osvojila zlato
Srbija protiv Francuske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je šampion Evrope, sve ono što su gradile tokom ovog šampionata srpske košarkašice su krunislae u fitalu protiv Francuske i okitile se titulom najbolje ekipe na kontinentu - 63:54

Jako, snažno i agresivno je krenula Srbija po povratku na teren, potpuno zagospodarila na terenu, stigla do prednosti od čak 18 poena, ali onda je došlo do malog opuštanja, što su Francuskinje odmah kaznile i uspele razliku da spuste ispod 10 poena i u poslednju četvrtinu se ulazi sa rezultatom 48:40.

Druga četvtina donela je sigurniju igru Srbije, koja je uspela da uspostavi svoj stil, dok se Francuskinje i dalje muče da pronađu pravo rešenje.Odbrana igračica selektora Marine Maljković počela je da funkcioniše, odlično je funkcioniisao skok u odbrani, a napad je bio raznovrstan, pa je tako na tri i po minuta do odlaska na odmor prvi put stekla dovicfrenu prednost 29:18.

Ipak, rivalke su uspele koliko-toliko da se vrate u meč i na poluvreme se otišlo rezultatom 31:26.

Tvrda utakmica, sa mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti na obe strane. Srbija se bolje snašla u takvim uslovima i nakon uvodnih 10 minuta meča ia prednost 14:11.

Meč je počeo. Prvi napad ima Francuska.

Najbolje srpske košarkašice večaras od 21.00 čas protiv selekcije Francuske igraju meč finalni meč Evropskog prvenstva.

Igračice selektorke Marine Maljković su u svim dosadašnjim mečevima na ovom takmičenju pokazale da imaju kvalitet za najviše domete, tokom polufinalnog susreta protiv Belgije potvrdile da pored košarkaškog znanja poseduju i šampionski karakter i sa pravom u večerašnjem meču imaju najviša očekivanja.

Kao i uvek do sada, ne obećavaju kule i gradove, već samo borbu do krajnjih granica, što je dosad uvek davalo odličan rezultat.

"Rival nam je izuzetno jaka ekipa Francuske, koja je iz godine u godinu sve jača, ali mi ne želimo da se predamo. Idemo da se borimo kao i uvek za Srbiju i da vidimo za šta je ta borba dovoljna", poručila je uoči početka ovog susreta selektor Marina Maljković.

Bronzanu medalju osvojile su košarkašice Belgije pošto su pre finalnog meča u utakmici za treće mesto pobedile Belorusiju 77:69.

Komentari (0)

Sport