Košarka

Jovanović pred Baskoniju: Veoma nezgodan protivnik, moramo da igramo najbolju košarku

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2022

-

17:03

Jovanović pred Baskoniju: Veoma nezgodan protivnik, moramo da igramo najbolju košarku
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 19.00 gostuju Baskoniji u okviru trećeg kola Evrolige.

Trener crveno-belih, Vladimir Jovanović, izneo je svoja očekivanja pred meč:

"Kada smo saznali da je utakmica sa Cedevitom Olimpijom otkazana, okrenuli smo se pripremi susreta sa Baskonijom. Znamo da nas očekuje duplo kolo, putujemo u Španiju gde nas čekaju dva veoma zahtevna protivnika. Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme. Protiv Partizana je pokazala da može da dobije i izgubljenu utakmicu, posle toga je u i španskom prvenstvu protiv Saragose odigrala sjajno, ubacila 60 poena za poluvreme, 16 trojki na kraju uz fantastične procente i to je nešto što ih krasi od početka sezone - brza igra i veliki broj šuteva za tri. Veoma su nezgodan protivnik i moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju da zatvorimo neke stvari za koje smatramo da su potrebne i da im oduzmemo to nešto od čega zavisi njihova igra".

Jovanović očekuje od prvog Argentinca u istoriji kluba, Luke Valdoze, da donese dodatan kvalitet:

"Svaki igrač na toj poziciji nama znači. Imali smo problema sa povredama. Luka je igrač dobro poznatih kvaliteta i sigurno će nam veoma značiti. Biće mu potrebno neko vreme da se uklopi u tim i sistem, ali očekujemo da bude pojačanje", rekao je Jovanović, a potom analizirao protivnika:

"Imaju dve petice koje rotiraiju i pored njih atletski moćne četvorke koje povremeno koriste i na tim pozicijama. Pokriveni su, imaju krupne igrače, snagu i brzinu. Pripremamo se kako da ih napadnemo, sigurno da je i to jedna od opcija".

Za kraj, istakao je da je kadrovska situacija dosta bolja:

"Stefan Marković je počeo da trenira sa ekipom uz kontakt i konkuriše za mesto u timu. Nedovićev oporavak ide bolje i nadam se da će uskoro biti sa timom".

Komentari (0)

Sport