Košarka

Zvezda na gostovanju Baskoniji traži prvu evroligašku pobedu: Vildoza ne igra protiv bivšeg kluba

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

10:13

Zvezda na gostovanju Baskoniji traži prvu evroligašku pobedu: Vildoza ne igra protiv bivšeg kluba
Zvezda na gostovanju Baskoniji traži prvu evroligašku pobedu: Vildoza ne igra protiv bivšeg kluba - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće večeras na gostovanji ekipi Baskonije u Vitoriji (20.30) da ostvare prvi osvosezonski trijumf u Evroligi nakon dva uvodna poraza.

Aktuelni šampion ABA i Superlige Srbije je u prvom kolu poražen u gostima od Efesa 72:59, a potom je na na svom terenu izgubio od Panatinaikosa 77:75.

Baskonija je u prvom kolu u gostima pobedila Valensiju 81:71, a potom je na svom terenu posle produžetka bila bolja od Partizana 103:96.

"Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme. Protiv Partizana je pokazala da može da dobije i izgubljenu utakmicu, posle toga je u i španskom prvenstvu protiv Saragose odigrala sjajno, ubacila 60 poena za poluvreme, 16 trojki na kraju uz fantastične procente i to je nešto što ih krasi od početka sezone - brza igra i veliki broj šuteva za tri", rekao je trener crveno-belih Vladimir Jovanović i dodao:

"Veoma su nezgodan protivnik i moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju da zatvorimo neke stvari za koje smatramo da su potrebne i da im oduzmemo to nešto od čega zavisi njihova igra".

U ekspediciji Crvene zvzede koja je otputovala u Španiju nalazi se i najnovije pojačanje Luka Vildoza, ali Argentinac neće imati pravo da nastupa u deulu protiv Baskonije, već će za crveno-bele debitovati u petak protiv Real Madrida.

Komentari (0)

Sport