Košarka

Zvezda poražena od Baskonije: Crveno-beli bez rešenja za Hauarda

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2022

-

22:12 >> 22:41

Zvezda poražena od Baskonije: Crveno-beli bez rešenja za Hauarda
Zvezda poražena od Baskonije: Crveno-beli bez rešenja za Hauarda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je uprkos dobrom početku meča poražena od Baskonije sa 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18)  u okviru trećeg kola Evrolige. Uprkos odličnom startu, izabranici Vladimira Jovanovića, nisu uspeli da zabeleže prvu pobedu u Evroligi.

Dobro su crveno-beli otvorili meč i bili kvalitetniji rival u prvom poluvremenu. Međutim, u nastavku je usledila fenomenalna igra Markusa Hauarda koji je meč završio sa čak 30 postignutih poena.

Šutirao je Amerikanac iz svih pozicija, sa distance i iz okreta i iznuđivao faulove, tako da ga je zaista bilo nemoguće Čuvati.

Sa druge strane, Bendžamin Bentil je nakon nepunih sedam minuta igre imao upisanih 10 poena, a utakmicu je završio sa samo 11, što dovoljno govori. Luka Mitrović je bio i po učinku, ali i po igri, najbolji pojedinac u redovima beogradskog tima. Ipak, nije bio dovoljan da se izbegne, na kraju, ubedljiv poraz.

 

 

Pored Hauarda, u timu Baskonije veoma raspoloženi bili su i Darijus Tompson sa 18 i Vanja Marinković sa 10 postignutih poena. Što se tiče Zvezde, najefikasniji je bio pomenuti Mitrovič sa 17 poena, osam skokova i dve asistencije, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 14 i Bendžamin Bentil sa 11 poena, koliko je postigao i Nikola Ivanović.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Real Madridu, gde se očekuje da svoj debi upiše veliko pojačanje Luka Vildoza.

Baskonija: Hauard 30, Tompson 18, Marinković 10, Homs 9, Kotsar 8, Kosteljo 8, Sedekerskis 6, Giedraitis 3, Kuruc, Rajeste

Crvena zvezda: Mitrović 17, Dobrić 14, Bentil 11, Ivanović 11, Petrušev 10, Marković 5, Adams 3, Lazić 2, Martin 2, Lazarević

Kraj, Baskonija - Crvena zvezda 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18)

IV četvrtina 33:18

Potpuna dominacija domaćina u poslednjoj deonici. Haurad, Tomson i Marinković su bili veoma efikasni i raspoloženi baš kada je to bilo potrebno njihovom timu, dok crveno-beli nisu imali rešenja za njih.

Ne tako neučinkovito u napadu delovala je Zvezda, ali jednostavno nije uspevala da se odbrani od protivnikovih šuteva sa distance.

III četvrtina 17:10

Loš ulazak u drugo poluvreme srpskog tima, koji čak četiri minuta nije postigao niti jedan poen.

Daleko su domaći bili bolji u ovom periodu igre, pa su shodno tome došli i do preokreta i pred poslednju deonicu će imati prednost od dva poena razlike.

Najsvetlija tačka u redovima Zvezde je Luka Mitrović, koji trenutno održava tim u igri. Iako je prednost izgubljena, rezultat je i dalje i više nego aktivna, te nema razloga da crveno-beli ne pokažu svoj maksimum u završnoj deonici.

II četvrtina 19:23

Zvezda još bolja u drugoj deonici! Mitrović i Bentil su dobili pomoć u vidu Dobrića i Ivanovića.

Hauard je na startu druge četvrtine ušao u ozbiljnu seriju trojki. Šutirao je iz okreta, iz velike udaljenosti, iznuđivao faule... Ali, promašio je onu u poslednjoj sekundi i Zvezda na poluvremenu ima plust pet.

Jako dobro igraju crveno-beli i ukoliko nastave ovim tempom deluje da će ostvariti prvu pobedu u Evroligi ove sezone. Ipak, ima još dosta da se igra do kraja, treba biti pametan za minutažom, odmaranjem igrača i faulovima.

Videli smo protiv Partizana šta je Baskonija spremna da uradi...

I četvrtina 23:24

Crveno-beli su dobro otvorili meč, te su, predvođeni Lukom Mitrovićem i Benom Bentilom pokazali protivniku da mu neće biti nimalo lako. Domaći su nekoliko puta iskoristili loš povratak u odbranu Zvezdinih igrača i to preko Tompsona, koji je jasno glavni organizator igre.

Vanja Marinković je u prvoj deonici dva puta pogađao sa linije za tri poena uz jednu trojku Tomsona, međutim, neverovatni Bentil je pogađao iz neverovatnih pozicija i tako održavao Zvezdu u igri. Takođe, učinkovit je bio i Luka Mitrović koji je sjajno sarađivao sa Stefanom Markovićem.

Treba pomenuti da su Mitrović i Bentil postigli prvih19 poena za goste i da je košarkaš iz Gane nakon nepunih sedam minuta igre upisao deset poena!

Ipak, utisak je malo pokvarila trojka Hauvarda uz zvuk sirene.

početne petorke timova:

Baskonija: Tompson, Marinković, Gijedraitis, Homes, Kocar.

Crvena zvezda: Adams, Marković, Lazić, Mitrović, Bentil

 

 

Evroliga, 3. kolo

Utorak

Efes - Valensija 91:92

Žalgiris - Virtus 68:65

Fenerbahče - Asvel 84:63

Makabi - Monako 78:70

Bajern - Barselona 73:84

Partizan - Olimpija Milano 75:80

Sreda

Alba - Panatinaikos 94:65

Baskonija - Crvena zvezda 92:75

Real Madrid - Olimpijakos / u toku

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport