Košarka

Željko Obradović: Sve je bilo dobro od prvog do poslednjeg minuta

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

23:38

Željko Obradović: Sve je bilo dobro od prvog do poslednjeg minuta
Obradović Željko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Virtusa (90:62) u meču četvrtog kola Evrolige.


Košarkaši Partizana su večeras posle tri poraza ostvarili prvi trijumf u Evroligi. Utakmici je prisustvovalo više od 16.000 navijaca.

"Želim da kažem prvo da je atmosfera bila sjajna. Hvala ljudima što su došli i dali nam energiju. Sve je bilo dobro od prvog do poslednjeg minuta. Ovoga puta je ishod bio različit u odnosu na Armani. Svesni smo toga da smo propustili dve odlične prilike protiv Baskonije i Armanija. Okrećemo se onome ispred nas. Svaka utakmica se zaboravi, izvuku se pouke, analizirali smo taj meč protiv Armanija. Moglo je da bude 3-1, ali i 1-3, tako je, kako je", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Partizan je prvu četvrtinu dobio rezultatom 27:11.

"Evidentno je da smo počeli agresivno, napravljena je pristojna razlika zahvaljujući energiji i dobroj odbrani. Koristili smo sve što imaju igrači, poput kvaliteta. Igrali smo strpljivo, napravili smo razliku, bilo je tečnije, uspeli smo svaku četvrtinu da dobijemo. Koristili su da pritiskaju loptu, da igraju agresivno. Mislim da smo dobili jednu dobru ekipu. Čestitam košarkašima na utakmici koju su odigrali. Sve stvari koje sam video u statistici su evidentne. Ovo će uticati na samopouzdanje u narednim utakmicama", dodao je trener Partizana.

Partizan će u narednom kolu Evrolige na svom terenu igrati sa Žalgirisom.

"Žalgiris je tek za sedam dana, mi prvo imamo Mornar u ABA ligi i ovog momka koji daje preko 40 poena. Oni su pokazali da igraju odlično i imaju košarkaša koji dominira u ABA ligi. Svu svoju energiju i koncentraciju ćemo da usmerimo na meč sa Mornarom, a onda ćemo da mislimo na Žalgiris", naveo je Obradović.

Obradović je istakao ne voli da hvali pojedince, ali je dodao da je srećan zbog dobre igre Džejmsa Nanelija.

"On je odigrao dobro, ali i tim. Svi igrači su dali doprinos, slažem se da je Džejms odigrao dobro. Ja njega dobro znam, samo treba da odigramo tako. Tek se sedmi meč završio u ovoj sezoni, imamo još 53. Ako pogledate minutažu večeras, drugačije je u odnosu na prošli susret", podsetio je trener Partizana.

Obradović je naveo da Jam Madar ima potencijal.

"Pametan je momak, dao je ton odbrambenoj igri. To je za nas bilo veoma važno. Odreagovao je kako je odreagovao. Za plejmejkera je iskustvo važno. Sve što je igrao ovde je važno za njega, pokazuje stvari koje su bolje. Ne može da se zadovoljava i da bude neko ko će da kaže da je odigrao dobro, pa da odmara. Treba da bude posvećen, ne on, nego i svi ostali igrači. Sve što važi za Madara, važi i za Tristana Vukčevića, Balšu Koprivicu, pa i za Uroša Trifunovića i Gregora Glasa. Mladi momci, dobiće minutažu, zavisi od njih", zaključio je Obradović.

Komentari (0)

Sport