Košarka

Partizan protiv Žalgirisa u "Štark Areni" juri drugu pobedu u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2022

-

10:31

Partizan protiv Žalgirisa u "Štark Areni" juri drugu pobedu u Evroligi
Partizan protiv Žalgirisa u "Štark Areni" juri drugu pobedu u Evroligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 igraju utakmicu 5. kola Evrolige protiv Žalgirisa. Ponovo će crno-beli biti domaćini, te se opet očekuje velika podrška sa tribina koja je u i protiv Olimpije i Virtusa davala dodatnu energiju košarkašima "parnog valjka".

Protiv Virtusa je upisana i prva pobeda. I to kakva. Partizan je jednostavno deklasirao sastav Serđa Skariola 90:62, a najveća prednost iznosila je 31 razlike. Takođe, u ponedeljak su nadigrali i tim Mornara sa 21 poenom razlike, a potpuno si zatvorili Derona Rasela koji je pre duela sa crbo-belima bio na proseku od približno 40 poena po utakmici.

Pre meča sa Žalgirisom, šef struke Partizana, Željko Obradović istakao je:

"Nadamo se da ćemo ponovo da imamo atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno. Svima nama, naravno. Kroz našu analizu smo videli da igramo protiv tima koji je izuzetno agresivan, pre svega odbrambeno i iz te odbrane žele da trče i da se oslanjaju na igru u tranziciji. Za sve to moramo da se pripremimo. Posle toga, dolazi ono po čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok. Poslednje dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali, pokazuju da su tim koji pri negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, zbog čega su uspeli da pobede i Barselonu i Bolonju. Utakmica zahteva maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo da odigramo na nivou kako smo to radili u poslednjim utakmicama".

Evroliga, 5. kolo

Četvrtak

Olimpijakos - Monako 18.45

Makabi - Panatinaikos 20.05

Partizan - Žalgiris 20.30

Valensija - Alba 20.30

Real Madrid - Virtus 20.45

Petak

Crvena zvezda - Bajern 19.00

Efes - Fenerbahče 19.30

Asvel - Baskonija 20.00

Barselona - Olimpija Milano 20.30

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport