Košarka

Trinkijeri: Igračima koji su igrali Eurobasket treba dva meseca da se vrate

Komentari

Autor: Euronews

28/10/2022

-

22:30

Trinkijeri: Igračima koji su igrali Eurobasket treba dva meseca da se vrate
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Bajerna, Andrea Trinkijeri, govorio je na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde 78:72.

"Čestitam zvezdi. Verujem da je individualna igra bila najbitnija za pobedu. Sporo smo počeli, bili bolji u drugoj četvrtini i dve bitne situacije u drugoj su promenili momentum, trojke Vildose i Nedovića", rekao je Trinkijeri.

"U drugom poluvremenu nismo bili dovoljno agresivni u napadu. Nismo davali otvorene šuteve i tako je teško igrati, posebno ovde".

Upitan je i o trenutnih 0-5.

"Nije prijatno sigurno, ali kako dalje? Bićemo sigurno bolji, ja se uopšte ne brinem, Tek je oktobar. Žalgiris je išao u plej-of sa startom sezone od 1-10. Otkaz  je izvan moje kontrole. To je baš balkanski način. Uopšte mi nije prošlo... Može da se desi sigurno i onda, šta ćemo?", odgovorio je Trinkijeri.

Nisu dobro ni šutirali igrači Bajerna.

"Kad igraš ovakve utakmice jako ti treba šut. Zvezda je stavila autobus u reket i onda moraš malo da raširiš teren i nastaviš da šutiraš, ne postoji drugi recept".

Dotakao se i kapitena Srbije, Vladimira Lučića, koji evidentno nije u najboljoljoj formi.

"Prva stvar, kad igrača kao što je Lučić kritikuješ, možeš, ali moramo biti fer i ne zaboraviti da su svi igrači koji su igrali na Evrobaasketu mrtvi. Trebaće dva meseca da se vrate. Ne moji nego svi. Lučić može igrati dobro i loše, može da pogađa ili ne, ali on uvek nešto donese", istakao je Trinkijeri.

Komentari (0)

Sport