Košarka

Srbija napada "vizu" za Tokio: Prvi rival Dominikanska Republika

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

09:13

Srbija napada "vizu" za Tokio: Prvi rival Dominikanska Republika
Vasilije Micić veruje da će se "orlovi" plasirati na Olimpijske igre - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se preko Svetskog prvenstva plasira na Olimpijske igre u Tokiju. "Orlovi" su na Mundobaksetu 2019. zauzeli peto mesto, a direktan plasman na Igre iz Evrope tada su obezbedili Španija i Francuska.


Nova šansa za izabranike Aleksandra Kokoškova je i poslednja. Olimpijski kvalifikacioni turnir počinje danas u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, i trajaće do 4. jula. U isto vreme igraju se još tri turnira – u Viktoriji, Kaunasu i Splitu.

Prvi meč "orlovi" igraju od 20.15 časova, protivnik u Grupi A je selekcija Dominikanske Republike. Pored ove dve reprezentacije u grupi su još Filipini. Po dve najbolje ekipe izboriće plasman u polufinale turnira, a samo pobednik će izboriti vizu za Olimpijske igre.

 

 

U B grupi će biti samo Italija i Portoriko pošto je reprezentacija Senegala bila primorana da otkaže učešće na turniru zbog korona virusa.

Poznate su i grupe na olimpijskom turniru. Ukoliko vicešampion iz Rija izbori olimpijsku vizu, biće u grupi sa Australijom, Nigerijom i pobednikom turnira u Splitu, na kojem se za učešće u Tokiju bore Hrvatska, Nemačka, Meksiko, Tunis, Brazil i Rusija.

Komentari (0)

Sport