Košarka

Crvena zvezda protiv Igokee prekida crnu seriju u Laktašima

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2022

-

11:30

Crvena zvezda protiv Igokee prekida crnu seriju u Laktašima
Crvena zvezda protiv Igokee prekida crnu seriju u Laktašima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde i Igokee danas zatvaraju peto kolo AdmiralBet ABA lige. Njihov duel na programu je od 18 časova, a direktan prenos iz Laktaša pratite na kanalu TV Arena 1 Premium.

Osokoljeni prvom pobedom u Evroligi protiv Bajerna, crveno-beli idu na gostovanje u Laktaše, gde će pokušati da upišu četvrti trijumf u regionalnom takmičenju.

Trener Vlade Jovanović neće moći da računa na povređenog Luku Mitrovića, kao ni na Dalibora Ilića, dok će šansu dobiti Nemanja Nedović, koji će danas upisati prvi nastup u Admiralbet ABA ligi.

Sa druge strane, Igokea je na učinku od 3-1, ali su te pobede ostvarene protiv ekipa sa začelja tabele, poput Splita, Mege i Borca, pa će tim Dragana Bajovića po prvi put ove sezone imati nešto veći izazov u regionalnom takmičenju.

Iako je kvalitet na strani šampiona, statistika govori da je Igokea pobedila poslednje tri utakmice pred svojim navijačima, a upravo o tome je govorio strateg crveno-belih Vladimir Jovanović. 

"Očekuje nas veoma teška utakmica posle iscrpljujućeg meča sa Bajernom. Igokea nas je pobeđivala u poslednje tri utakmice u Laktašima što je još jedna činjenica, koji treba da izazove našu reakciju, veliku angažovanost i dodatnu energiju. Igramo protiv tima, koji je izuzetno kvalitetan, koji posebno dobro igra na svom terenu, menjaju odbrane što će zahtevati našu dodatnu koncentraciju u napadu. Već sam govorio posle Bajerna sa kojim problemima smo ušli u taj meč, nadam se da ćemo da odigramo dobru utakmicu u paklenom ritmu u kome se nalazimo, ali to je nešto što je sada već svakodnevica", rekao je Jovanović za klupski sajt.

 

 

Admiralbet ABA liga, peto kolo

Petak

Cibona - Borac 87:85

Zadar - Split 74:76

Subota

Cedevita Olimpija - MZT Skoplje 93:73

FMP - Budućnost 96:91

Nedelja

Mornar - SC Derbi 75:86

Partizan - Mega 86:76

Ponedeljak

Igokea - Crvena zvezda 18:00 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport