Košarka

Svetislav Pešić: Na Britance i Turke gotovo sigurno bez Milutinova i Davidovca

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2022

-

12:07

Svetislav Pešić: Na Britance i Turke gotovo sigurno bez Milutinova i Davidovca
Svetislav Pešić - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić suočava se sa velikim problemom oko sastavljanja ekipe pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket.

"Orlove" 11. novembra očekuje duel sa Velikom Britanijom u Njukaslu, dok je tri dana kasnije okršaj sa Turskom u Istanbulu.

Partizan i Crvena zvezda stavili su svoje igrače na raspolaganju za predstojeće dve utakmice, a postavlja se pitanje ko bi još mogao da se nađe u nacionalnom dresu Srbije.

Pre svih, najviše se misli na Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca, koji igraju za moskovski CSKA.

"Sa armejcima nam predstoje razgovori u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, ali situacija u ovom trenutku nije laka i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos velikoj želji CSKA da nam izađe u susret. Učinili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži, što do sada nije bilo moguće... Moskovljani su hteli da nam pomognu, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući pomeranje derbija, ali videćemo. Mnogo toga zavisi od sastanka u ponedeljak", rekao je Pešić za "Mocart sport".

Osvrnuo se i na pojačanja iz Evrolige.

"Na igrače koji su igrali Eurobasket, a igraju Evroligu, već znamo da ne možemo da računamo za meč sa Britancima. Evroliga nije uspela da odloži utamice. Olimpija i Virtus su to učinili, možda će i neko drugi, ali to su za nas sve beznačajna pomeranja. Sa Velikom Britanijom igramo u petak, a putujemo za Njukasl dan ranije. Na igrače kao što su Kalinić, Gudurić, Micić, Lučić i ostale, ne možemo da računamo zbog njihovih obaveza prema svojim klubovima", podvukao je Pešić.

Komentari (0)

Sport