Košarka

Zvezda pala u Monaku: Peti poraz crveno-belih u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2022

-

22:55 >> 23:48

Zvezda pala u Monaku: Peti poraz crveno-belih u Evroligi
KK Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda nastavila je da beleži loše rezultate u Evroligi, gde je posle šestog kola upisala i peti poraz ove sezone. Crveno-beli su izgubili u gostima od Monaka rezultatom 85:77 (17:19, 21:12, 21:22, 26:24), dok je francuski tim zabeležio petu pobedu.

Srpski tim parirao je rivalu tokom većeg dela prvog poluvremena, da bi u finišu druge četvrtine upao u krizu, posle čega je Monako predvođen Džejmsom i Holom preuzeo kontrolu nad utakmicom. Sa rezultatom 38:31 Monako je otišao na odmor, da bi u nastavku susreta vođstvo domaćina poraslo i na + 14.

Beograđani su imali svoje momente tokom treće četvrtine, kada su u finišu deonice na krilima Bentila i Nedovića prišli na 57:53, međutim nisu uspeli da održe visok tempo igre do kraja. Sredinom poslednje četvrtine probudili su se i Lojd i Motijunas, a Monako je zahvaljujući individualnom kvalitetu i većem broju raspoloženih košarkaša stekao visoku prednost, koju je iskusno sačuvao do kraja.

Pored slabih procenata šuta sa penala (16/24), osnovni problem Zvezde je bio broj izgubljenih lopti. Imali su čak 10, što je nedopustivo ako žele da se nadmeću sa najboljim timovima Evrope. Međutim, ono što može da raduje trenera Zvezde je sve bolja igra Filipa Petruševa, koji je večeras zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 12 skokova. On je uz Bena Bentila (14) bio najefikasniji u taboru Beograđana, dok su se na drugoj strani istakli Majk Džejms sa 21 poenom i Džordan Lojd koji je dodao jedan manje.

Crvena zvezda je posle ovog kola zakovana za dno tabele Evrolige sa učinkom 1-5 i šansu da popravi sliku na terenu imaće 10. novembra, kada će gostovati Fenerbahčeu.

Evroliga, 6.kolo

Četvrtak

Baskonija - Makabi 116:87

Bajern - Efes 81:78

Panatinaikos - Partizan 89:91

Olimpija Milano - Real Madrid 77:83

Petak

Žalgiris - Alba 88:81

Olimpijakos - Valensija 82:83

Barselona - Fenerbahče 81:89

Monako - Crvena zvezda 85:77

Virtus - Asvel 79:84

 

Standings provided by Sofascore

 

Četvrta četvrtina:

10` Kraj utakmice, Monako je slavio 84:77 i tako stigao do pete pobede u Evroligi, dok je Crvena zvezda upisala peti poraz.

9` Nakon 3+1 Petruševa, Zvezda je prišla na 79:71 na minut i po do kraja utakmice. 

6` Monako je u ovoj deonici postigao 15 poena, dok je Zvezda zabeležila samo sedam. Crveno-beli jednostavno nemaju rešenja za bekovski tandem francuskog tima Lojd - Džejms, koji se odlično snalaze sa poludistance, 74:61.

3` Sa ovakvom igrom u napadu, teško će crveno-beli doći do preokreta večeras. Utisak je da kada rival odigra čvršću odbranu, Zvezda pokušava da dođe do poena nerezonskim šutevima sa distance, 67:58.

Treća četvrtina:

10` Zvezda je napravila 7:0 seriju i prišla na 57:53, da bi na drugoj strani, uz zvuk sirene Džejms pogodio koš i doneo Monaku novih +6.

7` Na tri minuta do kraja treće deonice, Monako dolazi do prve dvocifrene prednosti na utakmici. Odbrana Zvezde je zatajila, domaćin se odlično kreće po terenu i vešto koristi mis-meč situacije, 56:46.

6` Vildoza trojkom dolazi do prvih poena iz igre večeras, a ujedno prekida i 6:0 seriju Monaka, koji igra sve bolje i bolje, 48:44.

5` Nakon dobre serije gostiju, usledio je odgovor Lojda, koji je realizovao 3+1 posle čega je Monako po šesti put na meču prešao u vođstvo, 42:38,

2` Odličan početak Beograđana, koji serijom 7:0 u režiji Bentila dolaze do novog izjednačenja (38:38).

Druga četvrtina:

10` Na isteku prvog poluvremena Monako je poenima Džejmsa poveo 38:31. To je ujedno najveća prednost bilo koje ekipe na utakmici, što dovoljno govori koliko je susret u Kneževini izjednačen. Crvena zvezda se dobro držala sve do poslednja dva minuta druge četvrtine, kada je imala seriju promašaja, sa distance i sa linije za slobodna bacanja. To je Monako umeo da iskoristi i pre svega individualnim kvalitetom Džejmsa i Hola stekne malo veću prednost.

8` Ozbiljna serija promašaja košarkaša Zvezde. Najpre su promašili tri trojke, pa je Bentil oba puta bio nesiguran sa penala. Kompletna ekipa i dalje kuburi sa linije za slobodna bacanja - (5/11). Monako vodi 32:29.

6` Gledamo poprilično izjednačenu utakmicu za sada. Čak 11 puta je dolazilo do promene vođstva, a niko nije imao veću prednost od tri poena. Monako je bolji u skokovima (17-12), na šta će crveno-beli morati da obrate pažnju, 30:29.

3` Motijunas za sada pravi velike probleme Zvezdi pod košem, gde posle ofanzivnog skoka dolazi do svog šestog poena. Domaćin često pokušava da u ranoj fazi napada dođe do poena, ali bezuspešno. Sa druge strane, ni crveno-beli nemaju neku konkretnu ideju u napadu... 26:24 za Monako.

1` Velikim presingom Monako pokušava da osujeti napad gostiju, koji lepo šalju loptu u ugao, međutim trojke ne ulaze... Sa druge strane, Moerman koristi otvoren šut ka košu sa distance, 22:20.

Prva četvrtina:

10` Posle uvodnih 10 minuta, Beograđani vode 19:17. Najefikasniji su Nedović sa pet poena, dok su Dobrić i Marković dodali tri.

9` Serija promašaja na obe strane. Zanimljivo je da nijedna ni druga ekipa ne okušava šut sa distance, već se poeni mahom traže iz reketa. 

6` Džejms vezuje pet poena i donosi Monaku prvu prednost posle starta utakmice -13:11. Obe ekipe su za sada efikasne sa poludistance. Crveno-beli kubure sa penala (2/5) i to je nešto što će morati da poprave u nastavku meča, ukoliko žele da iznenade favorizovanog rivala.

4` Monako je ušao u bonus posle samo četiri minuta. Eto šanse da Zvezda napadne reket i dođe do lakih poena, 8:8.

2` Posle uvodna dva minuta rezultat je 4:4, crveno-beli imaju veliku podršku svojih navijača u Monaku, gde su juče doputovali kako bi mogli da isprate i meč fudbalera u Ligi Evrope.

1` Utakmica je počela, prvi posed imaju košarkaši Monaka.

 

Hala: Gaston Medesin (Monako)

Sudije: Karlos Peruđa (Španija), Majkl Rosi (Italija) i Jakub Zamojski (Poljska)

Monako: Majk Džejms, Džon Braun, Džeron Blosimgejm, Džordan Lojd, Donatas Motejunas, Alfa Dijalo, Dontej Hol, Joan Makundu, Adrija Moerman, Ilja Okobi, Jakuba Uatara i Metju Straze

Crvena zvezda: Ben Bentil, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Stefan Marković, Džon Holand, Nikola Ivanović, Hasan Martin, Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Luka Vidoza.

 

 

Posle velike prve pobede nad Bajernom u punoj hali "Aleksandar Nikolić", nema sumnje da ekipa sa Malog Kalemegdana sada želi da napravi iznenađenje i sruši jednog od kandidata za Fajnal-for.

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović izjavio da je gostovanje Monaku jedno od najtežih u Evroligi.

"Očekuje nas utakmica sa jednom od najboljih ekipa u Evroligi koja je pravljena za F4. Skup sjajnih individualaca koji jednim potezom rešavaju utakmicu", rekao je Jovanović, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

Crvena zvezda ima skor od četiri pobede i jedan poraz, a Monako ima četiri trijumfa i jedan neuspeh.

"U prvih pet utakmica zabeležili su četiri pobede, a izgubili samo od Makabija gde su imali 20 poena razlike prednosti. Bez poraza su u Francuskoj i ovo je sigurno jedno od najtežih gostovanja za svaku ekipu u Evroligi. Spremamo se kao i za svakog protivnika i nadam se da ćemo biti na visini zadatka", rekao je trener Crvene zvezde.

Jovanović je ponovio da klubu nedestaje povređeni Luka Mitrović.

"Tu smo sa 13 igrača i ovi momci koji su tu, spremni su da istrče na teren. Imaćemo u četvrtak i petak još treninga i verujem da ćemo na prvom mestu energetski odgovoriti ekipi Monaka", zaključio je Jovanović.

Košarkaš "crveno-belih" Nemanja Nedović naveo je da očekuje tešku utakmicu protiv Monaka.

"Pokušaćemo na leđima poslednjih trijumfa u ABA ligi i Evroligi da nastavimo dobar niz. Ako dođemo do poslednje četvrtine sa šansom za pobedu, onda mislim da je sve moguće", rekao je Nedović.

Podsećanja radi, košarkaši Crvene zvezde juče su bodrili fudbalere na stadionu "Luj drugi" gde su izabranici Miloša Milojevića poraženi 4:1 i tako okončali nastup na evrosceni ove sezone.

Evroliga, 6.kolo

Četvrtak

Baskonija - Makabi 116:87

Bajern - Efes 81:78

Panatinaikos - Partizan 89:91

Olimpija Milano - Real Madrid 77:83

Petak

Žalgiris - Alba 19.00

Olimpijakos - Valensija 20.00

Barselona - Fenerbahče 20.30

Monako - Crvena zvezda 21.00

Virtus - Asvel 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport