Košarka

Kanonada Zadra u Beogradu: Poraz Zvezde u dramatičnoj završnici

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2022

-

19:54

Kanonada Zadra u Beogradu: Poraz Zvezde u dramatičnoj završnici
Crvena zvezda - Zadar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde loše su se proveli u duelu sa raspucanim Zadranima. U 6. kolu AdmiralBet ABa lige poraženi su kao domaćini rezultatom 96:98 (19:27, 22:25, 25:23, 30:23).

Zaostatak od 18 poena u trećoj deonici domaćini su nadoknadili u poslednjoj četvrtini, ali nisu imali snage za preokret.

Na  dva minuta pre kraja Bentli je pogodio trojku i smanjio na 92:89, odmah je Zvezda presekla napad rivala i primakla se na "minus 1".  Zadrani su realizovali dva slobodna bacanja, a Nedović promašio šut za tri poena da bi Lakić pogodio za 96:91.

Nakon promašaja napada gostiju kod rezultata 96:93, Bentil je na defanzivnom skoku ispustio loptu u aut i pobednik je bio rešen.   

Nezaustavljiv je bio bek gostiju Antonio Jordano, pobednik u revolveraškom obračunu košarkaša Zvezde i Zadra. Oba tima su u prvom delu sipali trojke sa svih strana, domaćin je bolje otvorio meč iza linije 6,75 precizni su po dva puta bili Nemanja Nedović i Stefan Lazarević i jednom Dalibor Ilić za vođstvo od 15:12.

Na identičan način uzvratili su Zadrani. U finišu prve četvrtine potpuno su preokrenuli tok meča. Kod rezultata 19:17 za Zvezdu na dva i po minuta pre kraja prve deonice krenuli su u ofanzivu i napravili seriju 16:0 .

Antonio Jordano vezao je tri trojke, jednom je bio precizan Džuan Dejvis i gosti su poveli sa 33:19, petu trojku u nizu pogodio je potom Žganec.

Iako je Zvezda uspela da smanji zaostatak na 40:36, gosti su ponovo imali odgovor, na odmor su otišli sa 11 poena prednosti, a trojke su šutirali 9 od 19.

Na početku nastavka Zadar je i dalje kontrolisao dešavanja na terenu, povećao prednost na 71:53. Trener domaćin Vlada Jovanović na tajm-autu tražio je da se njegovi igrači probude, naročito u odbrani. U tome su uspeli tek u finišu treće četvrtine, serijom 8:0 smanjili su na 75:66. U poslednjih deset minuta krenuli su na sve ili ništa ali nisu uspeli da izbegnu poraz od Zadra nakon 12 godina. 

U ekipi crveno-belih najzapaženiji su bili Bendžamin Bentil sa 19 i Luka Vildoza sa 16 poena i 11 asistencija.
Zadrane je do velikog trijumfa vodio Antonio Jordano sa 23 poena uz šest postignutih trojki i Dario Drežnjak sa 22 poena.

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport