Košarka

Evroliga: Partizan i Zvezda oslabljeni u Atini i Istanbulu

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2022

-

10:25

Evroliga: Partizan i Zvezda oslabljeni u Atini i Istanbulu
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju ove večeri takmičenje u Evroligi, oba srpska predstavnika imaju velikih kadrovskih problema.

Iako ih očekuju važni mečevi na evropskoj sceni, oba večita rivala su odlučila da izađu u susret molbi Košarkaškog saveza Srbije i dopuste igračima da igraju sutrašnji meč kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv selekcije Velike Britanije.

Uz to, i crevno-beli i crno-beli imaju po nekoliko povređenih igrača, pa stroga trener tima sa Malog Kalemegdana, Vladimir Jovanović na raspolaganju ima samo 10 igrača, a strateg Partizana Željko Obradović samo devetoricu.

Ipak, to ne znači da su se iz dva najveća srpska kluba predala, mada su svesni da je pred njima izuzetno težak zadatak.

"Muči nas stomačni virus, nemamo i neke igrače koji su sa reprezentacijom. Sada od te priče da nas ima 16-17 ostali smo na 10. Ono što moramo da uradimo protiv Fenerbahčea je energetski maksimum, da donosimo pametnija rešenja. Igraju atipično sa dve velike petice, dosta preuzimaju, teraju vas na ekstra pas i sve to znamo, pripremali smo se. Raspored nije lak, ali sve smo to znali, nadali smo da ćemo možda dobiti neku od tih utakmica, iako ni u jednoj nismo bili favoriti", kaže trener Zvezde Vladimir Jovanović, dok Željko Obradović naglašava:

"Olimpijakos je tim koji je ove godine igrao Fajnal-for, napravili su neke promene u rosteru, izgledaju još bolje, a uigranost im je na vrhunskom nivou. Godinama igraju zajedno, sve karakteristike koje su poznate jesu da trče u kontranapadu, a na pola terena imaju dva plejmejkera - Volkapa i Slukasa. Nemamo pravo da se žalimo, probaćemo da igramo u ovim okolnostima onoliko koliko možemo".

Evroliga, 7. kolo

Sreda

Armani – Virtus 59:64

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 18.00

Real Madrid - Efes 19.45

Alba - Bajern 20.00

Olimpijakos - Partizan 20.00

Makabi - Barselona 20.05

ASVEL - Žalgiris 21.00

Petak

Panatinaikos - Baskonija 20.30

Valensija - Monako 21.00

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport