Košarka

Težak poraz desetkovanog Partizana od Olimpijakosa

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2022

-

21:40 >> 21:55

Težak poraz desetkovanog Partizana od Olimpijakosa
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Olimpijakosu rezultatom 58:87 (14:22, 24:23, 16:23, 4:19) u okviru sedmog kola Evrolige. Kvalitetniji su bili igrači domaćina, ali treba uzeti u obzir da su crno-beli na raspolaganju imali samo devetoricu košarkaša.

Start utakmice pripao je grčkom timu koji je do prednosti dolazio šutevima za tri poena. Imali su Grci učinak 4 od 8 pogođenih trojki. Najefikasniji u tom periodu bio je Kenan koji je nakon prvih deset minuta imao osam postignutih poena.

U drugoj deonici izabranici Željka Obradovića su uhvatili pravi ritam i pružili dosta bolju igru nego u prvom delu. Najveće zasluge za to idu na račun Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera, koji su svojim potezima održavali tim u igri, pa je tako na poluvremenu rezultat bio 45:38 u korist Olimpijakosa.

Međutim, veliki pad desio se u trećoj četvrtini, koju je Partizan zapravo otvorio jako dobro. Naime, na startu drugog dela crno-beli su napravili mini seriju 5:0 i priblžili se na pet poena zaostatka. Ali onda je proradio neverovatni Đanulis Larencakis, koji je sa dve vezane trojke i pogotkom is pologanja uz faul vratio crveno-bele na dvocifrenu prednost.

U završnici su gosti pokušavali da osujete pobedu Olimpijakosa i unesu malo neizvesnosti. Ipak, grčki tim to nije dopustio i bilo je jasno da će doći do rutinske pobede. Išle su trojke domaćina tokom celog meča, dok je Partizan, kao što je već pomenuto, imao velike kadrovske probleme i nije mogao da parira večeras.

Najefikasniji igrač u timu Olimpijakosa bio je sjajni Kostas Slukas koji je uspeo da postigne 17 poena jedan skok i sedam asistencija, a odmah iza njega bio je Vezenkog sa 15 i Larencakis sa 14 poena. Sa druge strane, u redovima Partizana najistaknutiji su bili Naneli i Panter sa po 14 postignutih poena i dve asistencije.

U narednom kolu Partizan dočekuje Makabi iz Tel Aviva 18. novembru.

Sastavi:

Olimpijakos: Slukas 17, Larencakis 14, Vezenkov 15, Kanan 10, Papanikolau 10, Peters 8, Fel 6, Bolomboy 4, Luncis, Mkisik, Volkap

Partizan: Naneli 14, Panter 14, Papapetru 10, Lesor 10, Ledej 6, Madar 2, Glas, Vučković

Evroliga, 7. kolo

Sreda

Armani – Virtus 59:64

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 93:79

Real Madrid - Efes 94:85

Alba - Bajern u toku

Olimpijakos - Partizan 87:58

Makabi - Barselona u toku

ASVEL - Žalgiris u toku

Petak

Panatinaikos - Baskonija 20.30

Valensija - Monako 21.00

Komentari (0)

Sport