Košarka

Košarkaši Partizana protiv Splita nastavili trijumfalni niz

Komentari

Autor: Euronews

20/11/2022

-

20:41

Košarkaši Partizana protiv Splita nastavili trijumfalni niz
Košarkaši Partizana protiv Splita nastavili trijumfalni niz - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana zabeležili su osmu pobedu na poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima. Na veliki trijumf crno-belih u Evroligi protiv Makabija od pre tri dana nadovezao se novi, u regionalnoj ligi nad Splitom rezultatom 89:70 (20:19, 19:19, 29:11, 21:17).

    
Izabranici Željka Obradovića prelomili su meč u drugom poluvmremenu. Šut za tri poena služio ih je sve vreme, svoju seriju u trećoj četvrtini imao je Džejms Naneli, sa tri pecizna šuta iza linije 6,75 doneo je dvocifrenu prednost (59:47) koja je u daljem toku meča još više uvećana za sigurnu pobedu.    

U prvoj četvrtini crno-beli su takođe zasipali koš rivala trojkama, 18 od 20 poena u prvoj deonici postigli su šutevim iza linije 6,75. U tim momentima precizni u dalekometnoj paljbi bili su Anđušić (tri puta), Madar, Trifunović, i Papapetru.  

Splićani su u prvom delu parirali domaćinu, čak su i bolje otvorili meč, kada su sa dve trojke Šortrera poveli sa 12:6. Vidno iznerviran trener domaćih Željko Obradović tada je pozvao tajm-aut i zatražio od igrača ozbiljniji pristup.

Partizan je pokušao da se rezultatski odlepi međutim, dalekometnim šutevima Mavra i Šorter držali su priključak. Šenon Šorter je u poslednjoj sekundi poluvremena još jednom pogodio iz daljine za 39:38.

U nastavku crno-beli su uspostavili kontrolu na terenu, pojačali odbranu i uz efikasnu igru rutinski stigli do trijumfa.

Najefikasniji u Partizanu bili su Zek ledej sa 14 i Džek Naneli sa 13 poena, kod Splićana, Šenon Šorter je postigao 23 poena.

 

Standings provided by Sofascore


 

 

Komentari (0)

Sport