Košarka

Brazil moćan usred Splita: Hrvatska doživela težak poraz

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2021

-

22:42

Brazil moćan usred Splita: Hrvatska doživela težak poraz
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa


Dok se Srbija mučila sa Filipinima u beogradskom "Pioniru", Brazil je s lakoćom izašao na kraj sa Hrvatskom u Splitu. Olimpijski kvalifikacioni turnir na Jadranu izdvojio je dve selekcije kao favorite, a žreb je hteo da se one sastanku i u grupnoj fazi.

Južnoamerikanci održali su lekciju domaćinu, savladavši ga sa čak 27 poena rezlike – 94:67.
Brazil je tako obezbedio prvo mesto i "lakšeg" rivala u polufinalu, dok će Hrvatska plasman među četiri tražiti preko nejakog Tunisa, koji je danas bio slobodan, a u utorak je izgubio od "selesaa" 83:57.

U ekipi koju sa klupe predvodi hrvatski trener, Aleksandar Petrović, najbolji je bio Rafel Hetšajmajr sa 20 poena. Košarkaša Flamenga u košgeterskom učinku ispratio je Bruno Saboslo sa 17 koševa.

U ekipi Hrvatske samo su Bojan Bogdanović sa 16 i Roko Leni Ukić sa 13 bili dvocifreni. Brazilci su imali izvanredan šut za tri, jer su pogodili devet od 20. I domaćin je ubacio isto toliko trojki, ali iz čak 32 pokušaja.

U drugoj grupi iznenađenje je napravila selekcija Meksika, koja je bila bolja od Rusije 72:64. Susret između Nemačke i Meksika rešiće pitanje koje će se dve reprezentacije naći u polufinalu.

Samo pobednici kvalifikacionih turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Komentari (0)

Sport