Košarka

Kvalifikacije za OI: Ubedljive pobede Kanade i Turske za plasman u polufinale

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2021

-

09:41

Kvalifikacije za OI: Ubedljive pobede Kanade i Turske za plasman u polufinale
Endrju Vigins u akciji protiv Kine - Copyright Chad Hipolito/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Kanade savladali su Kinu sa 109:79 i plasirali se u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Među četiri najbolje ekipe u Viktoriji svoje mesto našli su i Turci, koji su u okviru grupe B savladali Češku 87:70.

Kanada je od starta meča vodila glavnu reč na terenu, došla do prednosti koja je do kraja susreta rasla do velikih +30. Kinezi nisu bili u stanju da se nose sa rivalom, dosta su se mučili na obe strane terena i izgubili čak 15 lopti.

Opet je Kanađane predvodio Endrju Vigins sa 20 poena, Ar Džej Baret dodao je 16, Dvajt Pauel 12. Bolji od ostalih u azijskoj selekciji bio je Mingžuan Hu sa 24 poena, Ki Džu jeubacio 12.

Domaćin turnira, selekcija Kanade, ostvarila je dve pobede u grupi A i sa prvog mesta obezbedila plasman u poludinale, dok će Kinezi i Grci u međusobnom duelu odlučiti drugog putnika iz ove grupe među četiri najbolje ekipe.

Turska je iz Grupe B prva obezbedila plasman u polufinale, pošto je zabeležila i drugu pobedu. Česi su se držali do sredine druge četvrtine, kada je rival odvojio na dvocifrenu razliku i povratka u meč nije bilo.

Furkman Korkmaz prednjačio je kod pobednika sa 20 poena, Mahmutoglu je dodao 14. Kod Čeha, Tomaš Satoranski postigao je 15, dok je Veseli meč završio sa 13 poena i 11 skokova.

O drugom putniku iz Grupe B u polufinale, odlučiće u direktnom duelu Češka i Urugvaj.

Komentari (0)

Sport