Košarka

Crveno-beli jure petu pobedu u nizu, u Beograd stiže Virtus

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2022

-

10:15

Crveno-beli jure petu pobedu u nizu, u Beograd stiže Virtus
KK Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju prošlosezonskog osvajača Evrokupa, ekipu Virtusa iz Bolonje.

Taj duel igraće se od 18:00 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a ekipa Crvene zvezde dočekuje ovu utakmicu u odličnom ritmu i raspoloženju nakon pobede u derbiju AdmiralBet ABA lige sa Partizanom.

Crveno-beli su u Evroligi zabeležili 3 uzastopne pobede, a naredni rival je ekipa koja se vratila na veliku scenu posle 15 godina.

Trener Duško Ivanović  istakao je da je Virtus ekipa koja voli da kontroliše ritam.

"Moramo da budemo svesni na prvom mestu da moramo da nastavimo da igramo kao što smo igrali do sada. Dakle, da poštujemo protivnika  i da damo naš maksimum. Da igramo kako mi hoćemo, a ne kako protivnik želi. Virtus je ekipa koja želi da kontroliše ritam, koja igra taktički, mogu da igraju brzo, pa da uspore ritam. Traže slabosti u odbrani protivnika i moramo da se prilagodimo tome", rekao je kratko o naredoj utakmici i protivniku crnogorski stručnjak.

Ognjen Dobrić je dodao da je ekipa u dobrom raspoloženju.

"Dočekujemo ovu utakmicu u dobrom raspoloženju, imamo nekoliko vezanih pobeda, imali smo vremena i za odmor i za dobre treninge. Fokusiranu smo da odigramo što bolje i pokušamo da zabeležimo još jednu pobedu. Osvežili smo se, ekipa ima dosta samopouzdanja, posebno nakon utakmica u kojima nismo igrali tako dobro, ali smo našli način da dobijemo te mečeve. Dobro se radi, trener nam je ulio samopouzdanje, biće padova tokom utakmice, ali našao je način da nas ohrabri i da verujemo u svoj kvalitet. Nadam se da ćemo igrati i dalje tako".

Komentari (0)

Sport