Košarka

Obradović teško podneo poraz: Promašili smo četiri otvorena šuta, šta dalje da pričamo?

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2022

-

23:57 >> 00:04

Obradović teško podneo poraz: Promašili smo četiri otvorena šuta, šta dalje da pričamo?
Obradović Željko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Uprkos odličnom izdanju u prvoj četvrtini i vođstvu od 12 razlike, Partizan je doživeo novi poraz u drugom "večitom derbiju" u sezoni. Zvezda je slavila na gostujućem terenu u Štark Areni 76:73, a do pobede je stigla u poslednjim sekundama meča trojkom Nemanje Nedovića.

Crveno-beli su upisali osmi uzastopni trijumf sa Duškom Ivanovićem na klupi, dok je "parni valjak" nastavio seriju loših rezultata, zabeleživši peti poraz u poslednjih šest mečeva.

Valja napomenuti da je Partizan na dvadeset sekundi do kraja, pri rezultatu 73:73, imao nekoliko prilika da dođe do koša i potencijalno stigne do pobede. Međutim, Jam Madar i Kevin Panter su se pošteno ispromašivali, dok je na drugoj strani Nedović bio precizan kada je trebalo.

Upravo o tome govorio je trener Partizana Željko Obradović, koji je istakao da odbrana nije bila na nivou u odlučujućim trenucima meča.

"Rekao sam da je ovo košarkaška utakmica, u zadnjih minut i po, imali smo četiri otvorena šuta ništa nismo ubacili. Šut za tri 5 od 27, na nivou ne znam ni ja koga, takva je košarka. Uvek ću stati uz igrače, odgovornost je prvo na meni, i to je to. Šest razlike i tajm-aut, isključivo sam tražio da se ne primi trojka. Nije problem jednog, već svakog igrača. To je jasno, nije filozofija, tačno se zna kako smo primili trojku. Imali smo 17 sekundi do kraja i loptu, šta dalje da pričamo", rekao je Obradović i dodao:

"Fantastična atmosfera bila je pred utakmicu, molio sam navijače da ne prave incidente, nije pao novčić na parket. Fenomenalna slika je otišla u Evropu. Takmičenje ABA liga mora drugačije da se ponaša, da izbaci huligane iz dvorane. Maksimalno poštovanje protivnicima, kao i večeras, rekao sam da je Zvezda zasluženo dobila, imali smo napad, šutnuli smo i promašili."

Problemi sa manjkom centara i plejmejkera sigurno su ostavile danak.

"Verujem u ove igrače što imam. Jeste problematično, jer Lesor igra malo minuta, probao sam Alena (Smailagić da stavim, koji je u procesu oporavka. Nije on spreman da igra, odigrao je večeras slabo Brodzijanski, sve odluke se donose u toku utakmicu. Jedna lopta odlučuje il si dole il si gore, moja je odgovornost".

Dekoncentracija posle ofanzivnih skokova i neiskorišćene druge prilike su bile veliki problem večeras.

"Dominirali smo u skoku. Na kraju ako ne materalizuješ to što skineš loptu, to je problem. To je dekoncentracija, kad imamo u napadu uhvaćenu loptu, mi je izgubimo, to je tako, šta da se radi. Pokazatelj da smo imali 17 skokova u napadu, očigledno da je postojala želja kod igrača, derbi se završio i čestitam Zvezdi", zaključio je trener Partizana.

Komentari (0)

Sport