Košarka

Košarkaši Partizana žele da se revanširaju Cedeviti Olimpiji za dva prošlosezonska poraza

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2022

-

10:34

Košarkaši Partizana žele  da se revanširaju Cedeviti Olimpiji za dva prošlosezonska poraza
Kevin Panter protiv Žalgirisa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana večeras od 19.00 časova gostuju Cedeviti Olimpiji i posle poraza od Crvene zvezde u istorijskom prvom meču dva tima u Evroligi žele da se rehabilituju pobedom u Ljubljani.

Ljubljančani su prošle sezon dva puta pobedili crno-bele u AdmiralBet ABA ligi i imaju motiv više da se revanširaju rivalu.

"Imamo iskustvo od prošle godine kada su nas dva puta pobedili, tako da je to samo po sebo dovoljno da pronađemo ekstra motivaciju, a motivacija je ABA liga. Znamo da je utakmica od izuzetne važnosti. Cedevita Olimpija je poslednju utakmicu u Evrokupu odigrala izvanredno, tako da se moramo spremiti na najbolji mogući način", istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Sa druge strane Cedevita Olimpija ima veliki motiv da nanese crno-belima i drugi poraz u regionalnom takmičenju i uključi se u borbu za prvo mesto.

"Meč sa Partizanom je svakako veliki izazov za sve nas, pa i za navijače. Nadam se da će i oni doći da nas vide, i da će nas podržati, a ujedno će moći da vide i evroligaše na parketu Stožice. Po meni je Partizan 40 odsto bolji tim nego prošle sezone. Pored nosilaca, timu su dodali i nekoliko odličnih evroligaša. Naši takmičari su iznad prosečne visine, fizički veoma jaki i kvalitetni na svim igračkim pozicijama. Ako želimo da ih iznenadimo, biće potrebno da odigramo daleko najbolju utakmicu ove sezone. Partizan je izazov, motiv. Svakako ćemo dati sve od sebe, potruditi se da se maksimalno pripremimo i pripremimo iznenađenje uz veliku podršku navijača. Na neki način smo na početku sezone. Imamo kvalitet, imamo tim i sada samo treba da napredujemo", istakao je trener Ljubljančana Jurica Golemac.

Danas se od 17.00 časova igra još jedan meč 10. kola, Split dočekuje Megu.

AdmiralBet ABA liga, 10. kolo

Petak

Igokea - Zadar 81:84

Subota

MZT - Borac 73:81

Crvena zvezda - Mornar 93:77

Budućnost - SC Derby 88:76

Nedelja

Split - Mega 17.00 (TV Arena Premium 3)

Cedevita Olimpija - Partizan 19.00 (TV Arena Premium 1)

Ponedeljak

FMP - Cibona 18.00 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport