Košarka

Nastavlja se kriza Partizana, poraz od Cedevita Olimpije u ABA ligi

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2022

-

20:58

Nastavlja se kriza Partizana, poraz od Cedevita Olimpije u ABA ligi
Nastavlja se kriza Partizana, poraz od Cedevita Olimpije u ABA ligi - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana izgubili su od Cedevita Olimpije u 10. kolu AdmiralBet ABA lige. Rezultat je bio 77:74 (23:19, 20:24, 20:18, 14:13). Crno-beli su tako zabeležili ukupno šesti poraz u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Upao je Partizan u krizu, što igre, što rezultata. Nakon, može se reći, očekivanih poraza od Barselone i Real Madrida u Evroligi, poraženi su crno-beli u regionalnom takmičenju od Crvene zvezde, a potom posle produžetka i od Valensije.

Partizan je potom pobedio Budućnost u ABA ligi, i to prilično ubedljivo, a potom doživeo težak poraz od Zvezde u Evroligi, trojkom Nemanje Nedovića dve sekunde pre kraja. Sada je zabeležen i drugi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju, i to u veoma neizvesnoj utakmici sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Cedevita Olimpija bila je prilika za crno-bele da pokažu da nisu u krizi, iako je gostovanje u Ljubljani jedno od najtežih u ABA ligi. Utakmica je bila neizvesna sve vreme, pa tako i u samoj završnici.

Imao je Partizan prednost na samom startu, ali je potom domaćin okrenuo rezultat i imao i plus sedam u prvoj deonici. U drugoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, dok je treća pripala Cedevita Olimpiji, koja je vodila najvećim delom treće četvrtine. U njenom finišu viđen je i najlepši potez na utakmici, odnosno zakucavanje Matijasa Lesora.

Partizan je u poslednju četvrtinu ušao sa minus dva, i brzom trojkom je to odmah nadoknađeno. Tada je ponovo usledila rezultatska klackalica, da bi Cedevita Olimpija pred kraj povela plus tri. Imao je Partizan priliku da odvede utakmicu u produžetak, u tome nije uspeo, pa je zabeležio drugi poraz ove sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Komentari (0)

Sport