Košarka

Imamo kvalitet za Top 8 Evrolige: Košarkaši Zvezde veruju u plasman u plej-of

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2022

-

09:44

Imamo kvalitet za Top 8 Evrolige: Košarkaši Zvezde veruju u plasman u plej-of
Imamo kvalitet za Top 8 Evrolige: Košarkaši Zvezde veruju u plasman u plej-of - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sinoć značajnu pobedu protiv Olimpijakosa u 15. kolu Evrolige i prvotimci crveno-belih veruju da ove sezone imaju šansu da se plasiraju u Top 8 ovog takmičenja.

Tim sa Malog Kalemegdana trenutno ima skor od osam pobeda i sedam poraza i zauzima osmu poziciju na tabeli najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, a za ekipu tek treba da debituje najveće pojačanje Fakundo Kampaco.

"Osećam se sjajno. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali danas je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci”, izjavio je Petrušev, koji je meč završio sa 14 poena.

Argentinac Luka Vildoza je upisao 22 poena i osam asistencija, paje ponovo bio jedna od ključnih igrača u pobedi crveno-belih.

"Samo uživam dok sam na terenu sa momcima. Uživam i mislim da je tim uradio veliki posao! Idemo definitivno napred kao tim,  verujemo da možemo više i da možemo da se borimo za plej-of”, poručio je sjajni argentinski košarkaš.

Evroliga, 15. kolo.

Četvrtak

Fenerbahče - Partizan 72:73

Alba - Makabi  70:83

Olimpijakos - Crvena zvezda 86:90 

Baskonija - Virtus 90:79

Real Madrid - ASVEL 92:73

Petak

Efes - Panatinaikos 18.30

Žalgiris - Bajern 19.00

Olimpija - Monako 20.30

Valensija - Barselona 20.30

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport