Košarka

Duško Ivanović: Karakterni igrač se ogleda u tome koliko puta se digne nakon što padne

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2023

-

21:51

Duško Ivanović: Karakterni igrač se ogleda u tome koliko puta se digne nakon što padne
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, govorio je pred duel svoje ekipe protiv Valensije, koji je na programu u petak.

"Valensija je opasna ekipa sa izvanrednim igračima, pogotovo napadački i ima puno prostora za igru jedan na jedan", izjavio je danas crnogorski stručnjak.

U timu neće biti Fakunda Kampaca, koga će beograski klub moći da registruje tek krajem februara.

"Da smo mogli da registrujemo Fakunda bilo bi mnogo lakše, a ovako je mnogo teže, ali će momci sada morati da daju više od sebe i to je to nema nam druge. Igraćemo sa manjim brojem igrača na nekim pozicijama, ali naše ambicije se ne menjaju. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena. Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje", izjavio je Ivanović.

On se osvrnuo i na poraz od Barselone u prethodnom kolu.

"Nije nam se svideo način na koji smo izgubili ali dobro. Ne igraju oni od juče to je sastavni deo sporta i karakterni igrač se ogleda u tome koliko puta se digne nakon što padne. Nema nikakve razlike oko tog izvinjenja, to je trebalo sudija da vidi da je gažena linija", istakao je trener košarkaša Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport