Košarka

Partizan čeka Monako u Evroligi: Crno-beli žele da nastave seriju pobeda

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

10:09

Partizan čeka Monako u Evroligi: Crno-beli žele da nastave seriju pobeda
logo Evrolige - Copyright evroliga

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana večeras od 21.00 čas u "Štark areni" čas dočekuju ekipu Monaka u okviru 17. kola Evrolige.

Ključ utakmice sa Monakom je da odigrati dobru odbranu, zaustaviti njihove najbolje igrače, pre svega u duelu "jedan na jedan", smatra trener "crno-belih" Željko Obradović.

"Nekako nam se stalno dešava da igramo protiv najboljih timova, ali to je Evroliga. Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou. Sada igramo protiv Monaka koji je još prošle sezone ušao u Top 8 i ispali su praktično na jednu loptu protiv Olimpijakosa za Fajnal for", kazao je Obradović i zatim dodao:

"Ove sezone pružaju još više, izuzetno su vođeni od strane Saše Obradovića i ovog puta mu čestitam zbog svega što radi sa klubom. Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele. Igraju dosta specifično, sa mnogo igre jedan na jedan, zbog čega je Monako u začelju po broju asistencija. Ali, to je opet kvalitet koji imaju njihovi kreatori, da mogu akcije da završe i sami". 

Plejmejker crno-belih Jam Madar istakao je da njegova ekipa mora da kontroliše skok, a očekuje i veliku podršku sa tribina.

"Monako je veoma dobar tim. Biće veoma teško, moramo da se pripremimo i na teren izađemo potpuno spremni. Oni imaju dva veoma dobra strelca protiv kojih moramo da odigramo dobro u defanzivi", zaključio je Madar.

 

Evroliga, 17. kolo

četvrtak

Alba - Baskonija 19.00

Žalgiris - Fenerbahče 19.00

Bajenrn - Panatinaikos 20.30

Barselona -  Virtus 20.30

Partizan - Monako 21.00

Petak

Efes - ASVEL 18.30

Olimpijakos - Olimpija 20.00

Valensija - Crvena zvezda 20.30

Real Madrid - Makabi 20.45

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport