Košarka

Košarkašu Partizana Balši Koprivici potvrđena mononukloza, čeka ga duža pauza

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2023

-

11:38

Košarkašu Partizana Balši Koprivici potvrđena mononukloza, čeka ga duža pauza
Košarkašu Partizana Balši Koprivici potvrđena mononukloza, čeka ga duža pauza - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Balši Koprivici, košarkašu Partizana konstatovana je mononukleoza, pa će biti van terena u jednom dužem periodu. U slučaju ove bolesti oporavak traje od tri do šest meseci.

Dugogodišnji lekar crno-belih Moma Jakovljević je za "Mozzart sport" potvrdio je ovu informaciju. 

"Nažalost, jeste mononukleoza. Kao što verovatno znate, prenosi se kapljičnom infekcijom i vazduhom, uglavnom je dobijaju mladi. Terapija su strogo mirovanje i dijetalna ishrana. Uradili smo i kontrolni test, da budemo potpuno sigurni. Vrlo je važno da se svakih sedam dana prati stanje jetre i slezine, da ne dođe do njihovog uvećanja. Ako do toga ne dođe - oporavak može da bude brži", rekao je Jakovljević.

Posle uvodnih 15 dana i laboratorijskih analiza na svakih sedam dana znaće se više, naglasio je Jakovljević, dodajući da je prema prvim analizama reč o lakšem obliku bolesti "prvog poljupca".

"Nema strogih pravila o tome kada bi mogao da se vrati. Lično ću da pratim njegove analize, jer ne smemo da dozvolimo da dođe do eventualnih komplikacija. Ako ne bude uvećanja jetre i slezine u narednih mesec dana, biće pre na terenu", rekao je Jakovljević za "Mozzart sport".

Komentari (0)

Sport