Košarka

Real Madrid slavio u Pioniru, desetkovana Zvezda bez šanse protiv "kraljevskog" kluba

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2023

-

20:56

Real Madrid slavio u Pioniru, desetkovana Zvezda bez šanse protiv "kraljevskog" kluba
Real Madrid slavio u Pioniru, desetkovana Zvezda bez šanse protiv "kraljevskog" kluba - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od Real Madrida 79:59 (16:25, 18:13, 17:19, 8:22) u 18. kolu Evrolige. Iako se četa Duška Ivanovića vratila sa minus 13 u prvom poluvremenu, moćni Madriđani su u poslednjoj četvrtini prelomili duel zahvaljujući neverovatnom Valteru Tavaresu koji je na neke momente uspeo da obesmisli "igru pod obručima", budući da je sa lakoćom postigao 17 poena.

 

 

Imao je pomoć u vidu raspoloženog Džanana Musa koji je dodao 19 poena i tako bio najefikasniji igrač u oba tima. Taj duo je najzaslužniji za trijumf Madriđana kojima sleduje meč sa Albom u Berlinu.

Poraženi sastav predvodili su Nemanja Nedović i Filip Petrušev sa 18, odnosno 17 poena. Problemi Zvezde u napadu vidljivi su činjenicom da je samo šest košarkaša danas uspelo da proturi loptu kroz obruč Madriđana. Uz pomenute dvojice, u strelce su se upisali samo Marković, Kuzmić, Lazarević i Dobrić.

Duel je odlučio je mnogo veći broj skokova igrača koje predvodi Ćus Mateo. Real je uhvatio loptu 44 puta, a Zvezda 27.

 

 

Ni na ovom susretu Crvena zvezda Meridianbet nije bila kompletna. U sastavu nisu bili Luka Vildosa, Nikola Ivanović, Hasan Martin i Ben Bentil. Zbog kazne Evrolige susret pored klupe posmatrao je Fakundo Kampaco.

Naredni meč ekipa sa Malog Kalemegdana igra u četvrtak od 19 sati protiv ekipe Monaka.

Evroliga, 18. kolo

Utorak

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

Monako - Olimpijakos 64:60

Alba - Olimpija 83:63

Virtus - Žalgiris 77:87

Bajenr - Baksonija 92:79

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94

Sreda

Asvel - Barselona 20.00

Makabi - Partizan 20.05

Valensija - Efes 20.30

 

Standings provided by Sofascore

Uživo, Crvena zvezda Meridianbet - Real Madrid

Četvrta četvrtina

40' Kraj susreta. Ubedlijva pobeda Reala 79:59.

37' Real Madrid korača ka pobedi i trenutno vodi sa 71:55.

32' Ponovo dvocifrena prednost za Real. Želi Ćus mateo da reši pitanje pobednika što pre, te je u igri zadržao Tavaresa koji nastavlja da teroriše odbranu Zvezde. 51:61.

Treća četvrtina

30' Katastrofalna završnica treće deonice za crveno-bele. bez ideje u napadu, dok Real koristi svaku grešku domačina i pred poslednju četvrtinu vodi šest razlike. 51:57.

28' Real je sa lakoćom preokrenuo rezultat u svoju korist. Tavares je uhvatio tri ofanzivna skoka i tako režirao ova povratak u igru Madriđana. 49:51.

26' Crveno-beli održavaju prednost. Čini se da se utakmica igra u "ratničkom" ritmu, što bi trebalo više da odgvara Zvezdi. 47:45.

23' Mora tajm-autom da gasi požar i Ćus Mateo. Serija 8:0 Zvezde na startu drugog poluvremena. 42:38. 

21' Izjednačenje u Pioniru. Poenima Nedovića i Petruševa Zvezda poravnava na 38:38.

Druga četvrtina

20' Vratila se Zvezda u život posle reakcije publike. Filip Petrušev je vezao pet poena i tako smanjio na četiri razlike. Nedović vuče Zvezdu, dobar je bio i Kuzmić sa 4 poena, ali ostali su za sada bez nekog preteranog učinka.

19' Zaista diskutabilna odluka sudija koja je dovela do toga da sudije zatraže sudijski tajm-aut budući da su na teren uleteli razni predmeti. Ipak, koš Jabusela važi, a Francuz će imati i dodatno slobodno bacanje koje nije realizovao. 29:36. 

16' Madriđani održavaju prednost najviše zahvaljujući pomalo bezidejnim napadima Zvezde. Ekipa Duška Ivanovića igra korektnu odbranu, ali u napadu sve zavisi od Nedovića koji je postigap već četiri trojke, 27:34.

12' Prvi put na meču Real ima dvocifrenu prednost. Prvo je Rodrigez pogodio trojku, a potom i Musa postže dva poena uz faul. 17:31.

Prva četvrtina

10' Real je uvećao prednost na samom kraju prvog kvartala. Moraće Zvezda da bude agresivnija ukoliko želi da preokrene. 16:25.

8' Nova trojka Nedovića, sada preko ruke Abaldea, a potom je srpski reprezentativac bio precizan sa linije penala i smanjio prednost Reala na jedan razlike. 13:14.

6' Nema Zvezda rešenje za Tavaresa koji ako ne postiže poene, kreira za saigrače budući da je konstantno udvojen. Na drugoj strani parketa mnogo zavisi od Nedovića koji je ubacio svoj prvi šut, ali i izgubio već jednu loptu iz koje je Musa lagano poentirao. 8:12.

3' Nešto bolji početak Madriđana, trojku je postigao Jabuseče, a pet poena je već postigao Tavares. Sa druge strane Dobrić je poentirao flouterom, a Marković je bio precizan sa distance. 5:8.

1' Startna petorka Crvene zvezde: Marković, Lazić, Dobrić, Petrušev, Mitrović. Prvih pet Real Madrida: Viljams-Gos, Kozer, Abalde, Jabusele, Tavares.

Komentari (0)

Sport