Košarka

Karl stavio Jokića u društvo najvećih: Takav osećaj imao sam protiv Džordana i Šeka

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2023

-

17:27

Karl stavio Jokića u društvo najvećih: Takav osećaj imao sam protiv Džordana i Šeka
Karl stavio Jokića u društvo najvećih: Takav osećaj imao sam protiv Džordana i Šeka - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji NBA košarkaš Džordž Karl, koji ujedno i bivši trener Denver Nagetsa, još jednom je pohvalno govorio o srpskom centru Nikoli Jokiću.

Karl je tokom trenerske karijere vodio brojne NBA ekipe, a najviše se zadržao na klupi Denvera, gde je proveo osam sezona u periodu od 2005. do 2013. godine.

Američki stručnjak više puta je govorio da je veliki fan momka iz Sombora, a posle sjajnih izdanja MVP-ja u decembru, nekadašnji trener Nagetsa uporedio je Nikolu Jokića sa velikanima NBA lige.

"Gledam Nikolu već šest sezona. Mislim da je najbolja stvar koju mogu da kažem je da nemam ideju kako bih ga čuvao. Dva puta kada sam imao isti osećaj bilo je protiv Majkla (Džordana) i Šeka (O'Nila)" rekao je Karl.

Inače, tim iz Kolorada blista ove polusezone. Trenutno su na vodećem mestu Zapada sa učinkom 27-13, a za odlične rezultate Nagetsa najviše je zaslužan Nikola Jokić. Srpski centar zabeležio je već 11. tripl-dabl učinaka, vodi u gotovo svim unapređenim statističkim kategorijama, a najviše se pokazao u proteklom mesecu, gde je u proseku beležio 28.9 poena, 12.9 skokova i 9.8 asistencija po meču.

Vodeći je i u MVP trci i ukoliko Nagetsi ostanu na vrhu Zapadne konferencije na kraju regularnog dela sezone, trofej najkorisnijeg igrača NBA lige, bi lako mogao da se po treći put nađe u rukama srpskog centra.

Komentari (0)

Sport