Košarka

Zvezda dočekuje Monako: Ivanović optimista pred večerašnji duel

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2023

-

14:45

Zvezda dočekuje Monako: Ivanović optimista pred večerašnji duel
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Crvene zvezde Meridianbeta Duško Ivanović optimista je pred večerašnji duel sa Monakom u Evroligi. Crveno-beli od 19 časova dočekuju francuski tim u dvorani "Aleksandar Nikolić" gde će pokušati da se iskupe za poraz u prvom duelu sezone, kada je Monako pred svojim navijačima slavio 85:77.

"Naša očekivanja su uvek takva da mislimo da možemo da dobijemo svaku utakmicu, pa i ovu. Monako je ekipa čija pozicija na tabeli (deli prvo mesto sa Realom i Barselonom sa skorom 12-6) govori sama po sebi. Fizički izvanredni, imaju odlične individualce, najviše situacija 1 na 1, odlični šuteri, izvanredni u skoku. Imaju i oni loših strana, samo videćemo da li ćemo ih danas naći“, rekao je Duško Ivanović.

Zvezda je trenutno u elitnom takmičenju na učinku 9-9, a prvotimac "crveno-belih" Ognjen Dobrić istakao je da je njegova ekipa navikla na ovakav ritam utakmica.

"Iza nas je teška utakmica sa Realom, ali sve snage okrećemo ka Monaku. Za jedan dan ne može mnogo toga da se uradi, ali želimo svakako da odigramo dobru utakmicu. Prvi meč u Monaku nije merilo, imamo drugačiji stav borićemo se 40 minuta i kada budemo padali i kada budu pogađali. Monako je izuzetna ekipa, sa razlogom su na vrhu tabele, igraju odlično, fizički moćni i to koriste na najbolji način. Moraćemo da odgovorimo „tučom“ žargonski rečeno i da uvedemo utakmicu u egal“, zaključio je Dobrić.

Evroliga, 18. kolo

Utorak

Crvena zvezda Meridianbet - Real Madrid 59:79

Monako - Olimpijakos 64:60

Alba - Olimpija 83:63

Virtus - Žalgiris 77:87

Bajenr - Baksonija 92:79

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94

Sreda

ASVEL - Barselona 75:82

Makabi - Partizan 90:81

Valensija - Efes 81:71

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 18:45

Crvena zvezda Meridianbet - Monako 19:00

Alba - Real Madrid 20:00

Virtus - Olimpijakos 20:30

Komentari (0)

Sport