Košarka

Jokića nema ko da zaustavi: Novi "tripl-dabl" srpskog reprezentativca za prvo mesto Denvera

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2023

-

08:18

Jokića nema ko da zaustavi: Novi "tripl-dabl" srpskog reprezentativca za prvo mesto Denvera
Jokića nema ko da zaustavi: Novi "tripl-dabl" srpskog reprezentativca za prvo mesto Denvera - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Nestvarni Nikola Jokić!


Još jedna MVP partija Srbina i nova pobeda Denvera. Nagetsi su u noći između utorka i srede savladali Portland 122:113, upisali 31. trijumf u sezoni i zaseli na čelo tabele Zapadne konferencije.

Najzaslužniji za novu sjajnu predstavu Denvera bio je, naravno, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, koji hita i ka trećoj tituli najkorisnijeg igrača najbolje košarkaške lige na svetu. Nikola Jokić jednostavno briljira na parketima širom Sjedinjenih Država.
 

Nikola Jokic is currently averaging:

25 PPG
11 RPG
9.8 APG
1.4 SPG
on 63/37/82 shooting splits and 69.8% TS.

Nuggets are +7.9 defensively (95th percentile) and +23.9 overall (Best in the NBA) with him on the floor.

Having one of the greatest individual seasons ever. pic.twitter.com/SvGWtVkonw

— DK (31-13) (@TheNuggetsShow) January 18, 2023



Srbin je ponovo imao neverovatno šutersko veče, promašivši samo jednom iz igre od ukupno 14 pokušaja i jednom sa linije za slobodna bacanja - za 34 poena na kraju. Važno je napomenuti da je već u prvom poluvremenu stigao do 21 koša, a da je tada šutirao osam od osam. I taj jedini Nikolin promašaj je posledica očajničkog dodavanja pri isteku napada i šut za tri iz kornera sa jedne noge.

Pored sjajnog košgeterskog učinka, Jokić je u još dve kolone bio dvocifren, tako da je sada na 89. tripl-dablu u karijeri. Meč je završio sa 12 skokova i 10 asistencija. Inače, od 10. decembra prošle godine, pa do danas, imao je ukupno 10 tribl-dabl učinaka. Samo u januaru šest.

Do poslednjeg je stigao posle 28 minuta igre!

Drugi najbolji strelac u ekipi Denevera na utakmici protiv Portlanda bio je Majkl Porter Džunior sa 23 poena. Pogodio je četiri od šest pokušaja za tri. Ipak, Nikola Jokić nije bio najefikasniji igrač na meču, jer je u gostujućem timu briljirao Dejmijan Lilard sa 44 poena i osam asistencija. Posebno je raspoložen bio u prvom poluvremenu kada je ubacio 30 poena uz čak šest trojki iz devet pokušaja.

Dugo je meč bio u egalu, ali je Denver u trećoj četvrtini dodao gas, odvojio se na desetak poena prednost i tu razliku čuvao do kraja duela.


Nagetsi su sada sa skorom 31:13, dok je Portland posle dve pobede zabeležio poraz i sa je izvan zone plej-ofa sa 21:23. Ekipa Majkla Melouna ima sedam vezanih trijumfa, a od poslednjih 20 utakmica izgubila je samo tri.
 

NBA liga

Milvoki - Toronto 130:122

San Antonio - Bruklin 106:98

Denver - Portland 122:113

LA Kliprs - Filadelfija 110:120

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport