Košarka

Poraz Partizana u Španiji: Valensija slavila i u revanšu

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2023

-

19:59 >> 03:31

Poraz Partizana u Španiji: Valensija slavila i u revanšu
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana izgubili su od Valensije u Španiji 89:81 (27:18, 20:19, 22:21, 20:23) u 20. kolu Evrolige. Crno-beli nisu uspeli da se osvete "slepim miševima" za tesan poraz u Beogradu u prvom delu sezone, a novim porazom dodatno su zakomplikovali plasman za plej-of elitnog takmičenja.

Pre ovog duela, Partizan i Valensija su bili na deobi 11. mesta tabele sa učinkom 9-10, a posle neuspeha u dvorani "Fuente San Luis", izabranici Željka Obradovića pali su na 13. poziciju Evrolige.

Partizan je sa velikim nadama otišao u Španiju, ali se nije proslavio na gostovanju. Crno-beli su tokom čitavog susreta bili u zaostatku. U finišu su u nekoliko navrata prišli na posed od izjednačenja zahvaljujući poenima Egzuma, ali nisu uspeli da naprave iznenađenje. Kada god bi se utakmica lomila, ključne poene pogodio bi Veb ili Dubljević, a u nedostatku pametnijih rešenja u napadu, crno-beli jednostavno nisu imali šanse.

Egzum je ujedno bio i najefikasniji u Partizanu sa 22 poena, Panter je dodao 14, dok je pomenuti dvojac Valensije bio najistaknutiji u njihom taboru. Dubljević je završio utakmicu sa 20 poena, Veb je pomogao sa 17, a dvocifren je još bio Džouns sa 13 poena.

Crno-belima sad predstoji meć protiv SC Derbija 22. januara u Podgorici, a novu šansu u Evroligi imaće četiri dana kasnije protiv Crvene zvezde Meridianbet u Beogradu, koja će poneti ulogu domaćina.

Iako su gosti iz Beograda sa boljom energijom otvorili utakmicu, Valensija je do sredine uvodne četvrtine, anulirala vođstvo rivala (13:9) i zahvaljujući sjajnim procentima šuta stigla do dvocifrene prednosti već početkom druge doenice (27:18).

Prepoznatljiva tranzicija crno-belih nije davala rezultata protiv jake odbrane španskog tima, koji je pored dobre role u defanzivi, blistao i na drugoj strani terena. Naročito su se u prvom poluvremenu istakli Dubljević i bekovski tandem Puerto - Radebo, koji su kombinovali gotovu polovinu poena za Valensiju do odlaska na odmor (47:37).

Pored katastrofalnog šuta za dva poena (3/10), crno-beli su ponovo imali problema sa skokom. Valensija je u prve dve četvrtine imala čak 17 uhvaćenih lopti, a valja napomenuti da su iz druge šanse često dolazili do poena. Lesor se grčevito borio pod košem, ali je zbog tri faula u prvom poluvremenu, često morao da "spusti loptu" u agresivnosti, što su maksimalno koristili visoki igrači domaćeg tima.

Partizan je u drugom poluvremenu podigao stepen odbrane i najzad počeo da pronalazi rešenja u napadu, pa je u nekoliko navrata stigao na prag izjednačenja. Najpre na 75:72, pa i na 83:79 na dva minuta do kraja, ali u finišu nije bilo raspoloženih košarkaša. Lesor je zbog problema sa ličnim greškama ranije napustio teren, a njegov nedostatak u reketu itekako je pomogao gostujućem timu da dođe do 10. pobede u sezoni.

Evroliga, 20. kolo

Fenerbahče - Monako 98:94

Makabi - Alba 87:74

Baskonija - Barselona 78:85

Bolonja - Panatinaikos 74:64

Valensija - Partizan 89:81

Petak

Efes - Bajern 18.30

Žalgiris – Crvena zvezda Meridianbet 19.00

Olimpijakos – Real Madrid 20.00

Olimpija – ASVEL 20.30

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport