Košarka

Zvezda poklekla u finišu, Ulanovas trojkama srušio crveno-bele

Komentari

Autor: Euronews

20/01/2023

-

20:47

Zvezda poklekla u finišu, Ulanovas trojkama srušio crveno-bele
Zvezda poklekla u finišu, Ulanovas trojkama srušio crveno-bele - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna napeta utakmica Crvene zvezde Meridianbet ali ovoga puta - poraz. Žalgiris je posle drame na domaćen trerenu savldao sastav iz Beograda 71:66 (20:14, 18:16, 12:26, 21:10).

Duel je prelomio Edgaras Ulanovas sa dve trojke u poslednjem minutu sa kojima je napravio velikih plus šest za svoj tim koji ekipa sa Malog Kalemegdana nije uspela da dostigne.

Crveno-beli nisu postigli koš četiri minuta, a tu crnu seriju prekinuo je Nemanja Nedović 25 sekundi pred kraj, kada je pobednik meća već bio poznat.

Žalgiris je nadahnut fenomenalnom atmosferom u svojoj areni sjajno započeo meč, Zvezda je izgledala kao ekipa koja nije dostojna Evrolige, a krunu na sjajnu igru litvanskog kluba tavio je Akile Polonara, nesuđeni igrač crveno-belih, sa deset poena u roku od dva minuta.

Ipak u trećoj deonici na scenu je stupio Filip petrušev. Radio je sve na terenu, što je pokrenulo i ostale košarkaše Zvezde i Beograđani su u poslednji kvartal ušli sa šest poena prednost.

Ipak, "prosuli" su vođstvo i Žalgiris je sada napravio veliki korak ka Top 8, dok Crvena zvezda trenutno ima skor 10-10 i pred igračima Duška Ivanovića je ogromna borba za plej-of.

Najefikasniji u redovima Žalgirisa bio je Ulanovas sa 13 poena, dok su Polonara i Roland Šmits dodali po deset.

U ekipi aktuelnog regionalnog prvaka najviše se istakao Filip Petrušev sa 16 poena, dok je 11 dodao Nemanja Nedović.

Evroliga, 20. kolo

Fenerbahče - Monako 98:94

Makabi - Alba 87:74

Baskonija - Barselona 78:85

Bolonja - Panatinaikos 74:64

Valensija - Partizan 89:81

Petak

Efes - Bajern 81:89

Žalgiris – Crvena zvezda 71:66

Olimpijakos – Real Madrid u toku

Olimpija – ASVEL u toku

 

Standings provided by Sofascore

Uživo, Žalgiris - Crvena zvezda Meridianbet

40' Poraz Zvezde 71:66.

40' Serija 13:0 Žalgirisa koji vodi šest razlike i ide ka pobedi. 70:64.

39' Izjednačenje u Kaunasu. Dimša je pogodio trojku i sada je 64:64.

37' Crvena zvezda izmišlja poene dok na drugoj strani igra stamenu odbranu. 57:64.

33' Nastavlja Zvezda sa dobrom igrom i vodi pet razlike u Kaunasu. 55:60.

Treća četvtina

30' Dobriiiiiić uz zvuk sirene! Krunisana je izuzetna treća deonca trojkom srpskog krila. Velikih šest razlike za Crvenu zvezdu. 50:56.

29' Preokret Zvezde. Vode crveno-beli jedan razlike poenima Petruševa preko Polonare. prvo vođstvo čete Duška Ivanovića. 49:50.

27' Vodi Žalgiris pet razlike. Problem je što Zvezda nema niti jedan faul u ovoj deonici i ne igra agresivno odbranu koja je krasila u dosadašnjem delu sezonu. 50:45.

24' Serija trojki crveno-belih. Vildoza i Nedovič smanjuju na samo jedan poen razlike u korist Žalgirisa. 42:41.

Druga četvrtina

30' Ipak nešto bolja završnica deonice za domaćine. Zvezda nije iskoristila svoje prilike da potpuno preokrene rezultat, a Žalgiris je nastavio sa dobrim napadima.

25' Evo Zvezde konačno u Kaunasu! Izmislili su crveno-beli šest poena trojkama Bentila i Holanda. Konačno se ekipi Duška Ivanovića isplaćuje ofanzivni skok. 30:24.

23' Defanzivno domaćini izgledaju zaisza moćno. Zvezda teško dolazi do poena, dok pravi neke jeftine greške što je dovelo do toga da se raspuca Akile Polonara koji već ima osam poena. 30:18.

Prva četvrtina

10' Kraj prve četvrtine. Nije najbolje Zvezda odigrala prvu četvrtinu, utisak je da šest razlike u korist Žalgirisa nije toliko loš kakva je bila igra u napadu. 20:14.

7' Žalgiris održava prednost, Zvezda je propustila nekoliko prilika da značajni smanji razliku. Crveno-beli imaju prednost u ofanzivnom skoku ali za sada se to ne vidi kroz rezultat. 14:9.

3' Bolji početak Žalgirisa. Stvaraju prednost sa niskog posta i tako dolaze do otvorenih šuteva ili lakih pona ispod koša. 9:4.

1' Startna petorka Zvezde na ovom meču: Vildoza, Dobrić Lazarević, Bentil, Kuzmić. Za Žalgiris počinju: Dimša, Brazdeikis, Ulanovas, Šmits, Hejs.

Komentari (0)

Sport