Košarka

Luka Dončić saznao da je starter na Ol-star meču, pa se povredio posle tri i po minuta: Stradao skočni zglob

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2023

-

08:13

Luka Dončić saznao da je starter na Ol-star meču, pa se povredio posle tri i po minuta: Stradao skočni zglob
Luka Dončić - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji košarkaš Dalasa, Luka Dončić morao je ranije da napusti parket tokom meča protiv Fikisa koji je njegov tim dobio 99:95 i to zbog povrede skočnog zgloba.

Slovenac je na terenu proveo samo tri i po minuta, a prve prognoze govore da je došlo do uganuća zgloba i da ga čeka pauza. Koliko duga to niko ne zna u ovom trenutku, čekaju se dodatne analize, ali pojedini američki mediji tvrde da je pod znakom pitanja njegov nastup na Ol-star vikendu koji je na programu 18. i 19. februara u Solt Lejk Sitiju.

Do povrede je došlo na potpuno bezazlen način kad je Dončić prilikom jednog okreta nezgodno izvrnuo nogu i odmah se videlo da neće moći da nastavi meč.

Dončić igra fenomenalnu sezonu trenutno je vodeći poenter takmičenja sa 33,8 ubačenih poena na meču i uz srpskog košarkaša Nikolu Jokića, jedna je od glavnih kandidata za MVP titulu ove sezone.

U večeri za nama na parketu se našao i srpski košarkaš Boban Marjanović koji je za šest minuta ubacio četiri poena za Hjuston u porazu od Klivlenda 95:113.

 

NBA liga

Boston – Njujork 117:120

Bruklin – Detroit 122:130

Šarlot – Čikago 111:96

Hjuston:Klivlend 95:113

Finiks – Dalas 95:99

LA Klipers – San Antonio 138:100

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport