Košarka

Filadefija predvođena Embidom nadigrala Jokićev Denver

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2023

-

23:50

Filadefija predvođena Embidom nadigrala Jokićev Denver
Filadefija predvođena Embidom nadigrala Jokićev Denver - Copyright Tanjug/AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Džoel Embid je večeras pokazao da je i više nego raspoložen za još jednu MVP trku sa Nikolom Jokićem. Imao je sjajnu statistiku i bio najzaslužniji za pobedu Filadefije nad Denverom od 126:119 (29:38, 29:35, 28:26, 30:20).

Imao je Denver 15 razlike u finišu treće deonice ali je onda usledila potpuna dominacija File u finišu koja je uspela da preokrene rezultat i na kraju rutinski privede utakmicu kraju.

Ključ pobede Sikstersa leži u odličnoj ideji Doka Riversa da Jokića čuva Pi Džej Taker, i na taj način  Embid malo više odmara u odbrani, ali i sjajno sa strane pomoći udara rampe igračima Nagetsa. Nešto slično radili su i prošle godine Golden stejt Voriorsi kada je Nikolu čuvao Drejmond Grin, a Kevon Luni sjajno udvajao i pomagao. Ta formula očigledno donosi dosta dobrog budući da sudije često progledaju kroz prste kada niži igrači koriste svu svoju snagu protiv viših, često uz faul koji im se "oprosti" zbog razlike u visini.

Na drugoj strani parketa Embid je potpuno dominirao. Kamerunac sa francuskim pasošem postigao je čak 47 poena, a tome je dodao i 18 skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade. Imao je i pomoć u vidu Džejmsa Hardena koji je meč završio sa 17 poena i 13 asistencija.

Sa druge strane, treba istaći da je Jokić ka košu Filadelfije uputio svega 12 šuteva, ali je bio najefikasniji pojedinac svoje ekipe sa 24 poena uz osam skokova i devet asistencija. Uz njega istakči su se još i Džamal Marej sa 22, odnosno Majkl Porter Džunior sa 20 poena.

Uprkos porazu Denver će ostati prvi na Zapadu, dok je Fila uhvatila ozbiljan zalet ka prvom mestu Istoka, ovo im je sedma pobeda zaredom, a ukoliko Boston nastavi da posrće, Sikstersima se smeši prva pozicija pred plej-of.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport